Nyhet

Norske Sigrid topper BBCs prestisjefulle kåring av 2018-lyden

GAFFA.no - alt om musikk.

Sigrid sang seg strake veien til topps på BBCs gjeve kåring «Sound of 2018», der tidligere vinnere har vært Adele og Frank Ocean.

— Det er en enorm ære. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, sier Sigrid til BBC i en kommentar til seieren. På sin egen Facebook-side skriver hun:

— Har ofte mye å si, men denne gangen er jeg fullstendig målløs. Takk til alle som stemte for meg og teamet mitt, vi er alle så stolte akkurat nå.


LES OGSÅ: Dette er Sigrids favorittlåt akkurat nå.

Hun blir å se på «The Graham Norton Show» 19. februar. I mars skal Sigrid turnere i Storbritannia – og hver eneste konsert er utsolgt. I forrige uke ble låten Strangers A-listet på både BBC Radio 1 og BBC Radio 2 i England, melder Petroleum Records.

21 år gamle Sigrid er en av de yngste artistene som noensinne har mottatt denne æren, stemt fram av bransjefolk selv.


Artikkelen fortsetter under videoen.

16 fremadstormende unge talenter var plukket ut av en stor bransjejury, bestående av 173 anmeldere, kringkastere og DJ-er, samt også tidligere nominerte som Stormzy, Ellie Goulding, Years & Years-frontmann Olly Alexander og fjorårsvinner Ray BLK.


LES OGSÅ: First Aid Kit er tilbake etter krisen.

BBC startet kåringen i 2003, og tidligere vinnere er blant andre 50 Cent (2003), Adele (2008), Ellie Goulding (2010), HAIM (2013), Sam Smith (2014), Years & Years (2015).

Sigrid er trippelnominert til årets Spellemannprisutdeling: Hun er nominert i klassen for årets popsolist med Don't Kill My Vibe EP, så vel som til årets låt med tittellåten – og dessuten som årets nykommer. Før jul vant hun prisen for Beste Nykommer på P3 Gull.


(©NTB)

ANNONCE