Nyhet

Lorde med helsides annonse: — Takk for at dere tror på kvinnelige musikere

GAFFA.no - alt om musikk.

Etter muligens å ha følt seg forbigått på Grammy-prisutdelingen, rykket Lorde inn en helsides, håndskrevet avisannonse der hun takket leserne for å «tro på kvinnelige musikere».

Det 21 år gamle stjerneskuddet fra New Zealand var som eneste kvinne nominert i den gjeve Årets album-kategorien. Men i motsetning til sine medkonkurrenter, ble hun angivelig ikke bedt om å opptre under Grammy-showet.

LES OGSÅ: Denne norske trioen er Metallica-trommisen sitt nye favorittband.


Ifølge The Guardian skal hun ha blitt bedt om å stille opp på en Tom Petty-hyllest på scenen, noe Lorde skal ha takket nei til. Hun tvitret tirsdag om at dersom noen tvilte på hennes evne til å eie en scene, kunne de bare dukke opp på en av konsertene hennes.

Takker de som har omfavnet albumet

I den håndskrevne teksten i avisannonsen – som hun rykket inn i hjemlandets største avis New Zealand Herald, skildrer Lorde hvordan hun så «noen ville og vidunderlige ting» på Grammy-showet. Deretter takker hun leserne for å «elske og omfavne Melodrama slik dere gjorde», som altså viser til tittelen på albumet hun ble nominert for – hennes andre.


— Min nominasjon tilhører dere, skriver Lorde videre, før hun runder av med ordene:

— Takk også for at dere tror på kvinnelige musikere. Det skaper en vakker presedens.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Lorde tok godt for seg av Grammy-priser første gang hun slapp album: For debutplaten Pure Heroine, som kom i 2013 og blant annet inneholdt Royals, vanket det fire nominasjoner. Da vant hun to av dem: For Årets sang og for Årets popsoloopptreden.


LES OGSÅ: Spotify med ny app.


Også da rykket hun inn en tilsvarende annonse på hjemmebane, der hun takket for støtten, og skrev at det var fansen som gjorde at hun «kunne stå midt i Staples Centre og opptre i skoleskoene».

(©NTB)

ANNONCE