Nyhet

Grammy-sjefen svarer på kvinnekritikken

GAFFA.no - alt om musikk.

Kvinnelige artister må «ta steget fram», lyder det fra Recording Academy-president Neil Portnow som svar på den dårlige kvinneandelen blant søndagens Grammy-vinnere.

Det var Variety som tok opp alle reaksjonene etter Grammy-showet. Etter hvert som det skred fram, og stadig flere menn vant, førte det til at #GrammysSoMale spredte seg på Twitter.

Portnow legger ifølge bransjebladet ansvaret på de kvinnelige artistene.


— Det må begynne med … kvinner som har kreativiteten i hjertet og sjelen sin, som ønsker å være musikere, som ønsker å være lydteknikere, produsenter og være del av industrien på ledernivå, sa han til Variety etter søndagens show.

LES OGSÅ: Anderson .Paak tilbake til Norge.

Han mener kvinnene må «ta steget fram», og «tror de vil være velkomne».


— Jeg har ikke personlig erfaring med disse mursteinsveggene dere står overfor, men jeg tror det er vårt ansvar – som bransje – å sørge for at dørmattene med «velkommen» på er veldig tydelige, at vi skaper muligheter for alle mennesker som ønsker å være kreative og gi det videre så vi skaper neste generasjon artister.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Ikke uventet skapte Portnows svar nye, sterke reaksjoner – blant annet fra forretningsføreren til Britney Spears, Jennifer Lopez, Gwen Stefani og Mary J. Blige.

LES OGSÅ: GAFFA presenterer egen scene på by:Larm.

Lou Taylor, som driver TriStar Sports and Entertainment, skrev i en Instagram-post mandag:


— Jeg tar steget opp og fram hver dag. Det er talløse kvinner som har bidratt til grunnmuren som denne bransjen bygger på.

(©NTB)

ANNONCE