Nyhet

Dette er Metallica-trommisen sitt nye favorittband

GAFFA.no - alt om musikk.

...og de er norske.

Metallica-trommis Lars Ulrich har fått et nytt favorittband: den norske trioen Bokassa (bildet). De har imponert ham såpass mye at dette ble konstatert i radioprogrammet hans, «It's Electric», i helgen.

«These guys are fucking insanely cool», lød det også fra det legendariske trommisen.


LES OGSÅ: Flere sterke navn til Moldejazz.

Det by:Larm-aktuelle bandet er en trio fra Trondheim, bestående av Jørn Kaarstad, Bård Linga og Olav Dowkes – og spiller en blanding stonerrock og hardcore.

Mer kjærlighet til norsk musikk


Men det stopper ikke der. Like etter hyllesten, spilte Metallica-trommisen like gjerne enda et norsk band.

Dark Times, som slapp debutalbumet Give for fire år siden, men som snart er klare for å slippe oppfølgeren til det Spellemann-nominerte albumet fra 2014. Og det var førstesingelen fra den kommende utgivelsen som ble spilt under radioprogrammet.

Bandet består fortsatt av gitarist og vokalist Ann Kristin Traaen, Sebastian Rusten på baryton-gitar og trommeslager Rikke Fjell Jørgensen. 


Artikkelen fortsetter under videoen.

— Blazing handler om folk som ikke tror på kvinner som forteller om sine liv, og har et generelt budskap om at alle må jobbe med sine forutinntatte holdninger. Låta ble omtalt som Sonic Youth-alibiet da vi jobba med albumet, men den er mest Dark Times, fortalte bandet i en kommentar til GAFFA da singelen ble sluppet i fjor.


Albumdebuterte i fjor

Bokassa har holdt på i fire år, men ga ikke ut debutalbumet sitt før i fjor.

Fullengderen var å finne på Metal Hammer UK sin prestisjetunge liste over de elleve beste debutplatene i 2017. Podkasten «Kompasset» med Kristopher Schau og Asbjørn Slettemark dro også frem platen som årets beste norske album.


LES OGSÅ: Spotify med ny app.

Vi har tatt en liten prat med Kaarstad, bandets frontmann, om hvordan det er å være øverst på listen til en av rockens største trommeslagere.

— Omtalen fra Lars Ulrich er jo veldig surrealistisk, men det er veldig, veldig stas. Han kunne ha nøyd seg med å bare spille oss, slik han har gjort med mange andre, men det at han legger ut om bandet på den måten var temmelig sykt å høre. Det er trommisen i verdens største metallband som digger det vi gjør. Selv om det kanskje ikke fører til noe, så vet vi i hvert fall at på et punkt hørte Lars Ulrich på oss og syntes det var jævlig kult. Lever greit med det.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Ulrich trakk også frem Bokassas musikkvideo til låten No Control, som han karakteriserte som «superkul». Se den ovenfor.


LES OGSÅ: «Avdempet funk».

Hva er planene deres fremover?

— Vi skal spille en del fremover. Blant annet med The Good The Bad And The Zugly i Trondheim i februar, by:Larm i mars og noen festivaler her og der. Og så skal vi snart i studio og spille inn oppfølgeren til plata som er ferdig skrevet, forteller Kaarstad.


ANNONCE