Nyhet

​Sundførs musikk for folk i trøbbel til gull

GAFFA.no - alt om musikk.

Den norske artistens siste album Music For People In Trouble har mottatt gull-sertifisering.

Warner Music, Sundførs plateselskap, kommer med nyheten fredag morgen. Det kritikerroste albumet har, i tillegg til å trone på toppen av nesten samtlige av fjorårets beste album-lister, også sørget for to prestisjetunge nominasjoner.

Sundfør er nominert til Nordic Music Prize, en av Nordens viktigste musikkpriser, som deles ut under by:Larm-festivalen 1. mars (med tidligere vinnere som First Aid Kit, The Knife og Sigur Rós), og hun er i tillegg nominert til to Spellemannspriser, i kategoriene «Årets Popsolist» og «Årets Album».


LES OGSÅ: Så bra var Belle And Sebastian i København.

Hun er også turnéklar med åpningskonsert i DR Koncerthuset i København lørdag kveld, før en lengre rundreise i Europa følger. I mai er hun tilbake i Norge med en ønskereprise på fjorårets konserter i Grieghallen i Bergen, Stavanger Konserthus, Oslo Konserthus og Olavshallen i Trondheim.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I fjor høst la Susanne Sundfør ut på en kort og eksklusiv turné i Norge med albumet. GAFFA var til stede på åpningskonserten i Oslo Konserthus i september, og anmelder Geir Magne Staurland tildelte konserten de maksimale seks stjerner og kalte den «en av de største mandagsopplevelsene i mitt liv».


LES OGSÅ: Stiller sammen på scenen i Oslo neste måned.


På årets norske konsertrunde besøker hun, i tillegg til de fire nevnte konserthusene fra fjorårets turné, Stormen Konserthus i Bodø.

ANNONCE