Nyhet

Rihanna er erklært uønsket i landet

GAFFA.no - alt om musikk.

Den amerikanske artisten trår til for å skaffe utdannelse til fattige barn – men ble erklært uønsket av religiøse grupper i Senegal og beskyldt for å være med i Illuminati.

En sammenslutning av 30 islamske foreninger kalt No To Freemasonry and Homosexuality ba ifølge The Guardian myndighetene i Senegal om å stoppe Rihannas planlagte besøk nå fredag.

— Rihanna skjuler det ikke: Hun er del av Illuminati, en avdeling av frimurerne, sa talspersonen Sheikh Oumar Diagne til franskspråklige Jeune Afrique. Ifølge avisen later han til å ha plukket opp ulike konspirasjonsteorier om denne angivelige verdenskonspirasjonen på nett.


LES OGSÅ: 11 essensielle album du må høre i februar.

Ifølge The Guardian skulle popstjernen fra Barbados fredag 2. februar delta på en stor konferanse om utdannelse i Dakar i Senegal, i egenskap av at hun er ambassadør for organisasjonen Global Partnership for Education.

La ut bilde med Erna Solberg


Newsweek meldte at senegalesiske myndigheter svarte med å si at de skulle «sørge for sikkerheten til alle inviterte». Rihanna har hittil ikke kommentert utspillet, som har skapt overskrifter. Derimot har hun vært aktiv i sosiale medier med å minne statsoverhoder på å gi til den gode sak.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Nylig la Rihanna ut et årsgammelt bilde av seg selv og Erna Solberg på Twitter, og etterspurte hva Norge ville bidra med – og fikk da også svar fra statsministeren. Solberg skrev at hun sendte sin nye bistandsminister Nikolai Astrup til Dakar «med gode nyheter». Nærmere bestemt at Norge vil gi to milliarder til Globalt partnerskap for utdanning.

LES OGSÅ: Nå må konsertstedet endre profil.


Rihanna tvitret også til andre ledere for å minne dem om hvor viktig det er å skaffe penger så alle barn kan få gå på skole. Hun står selv bak den veldedige organisasjonen Clara Lionel Foundation, oppkalt etter besteforeldrene, som har fokus på utdannelse, helse og krisehjelp rundt i verden.

(©NTB)

ANNONCE