Nyhet

Norwegian Wood med nytt slipp

GAFFA.no - alt om musikk.

To nye navn lagt til programmet i dag.

Etter at det ble kjent at selskapet bak musikkfestivalen Norwegian Wood ble slått konkurs i begynnelsen av november i fjor, var det en periode usikkert hva som ville skje med Oslo-festivalen.

I desember kom riktig nok nyheten om at nye krefter ville redde den tradisjonsrike festivalen.


LES OGSÅ: Bad og prat med «et av Norges mest lovende unge band».

I forrige uke ble de første artistene til årets utgave annonsert, og i dag slippes to til:

Det norske bandet Di Derre feirer i 2018 at det er 25 år siden gjennombruddet. Ifølge en pressemelding gjør de seg i disse dager klare for en omfattende konsertsommer, som blant annet vil inkludere et stopp i Frognerbadet.


LES OGSÅ: EKSKLUSIVT: Carmen Villain - Quietly.

I tillegg er det amerikanske rockebandet The Rainmakers (bildet) bekreftet til festivalen – 32 år etter at de besøkte Norge for første gang.

— Målet for året er å sette sammen et program som representerer kjernen i hva vi mener Wood er og skal være. Vi føler at de fire navnene vi nå har sluppet hittil er nettopp det, og synes dessuten det er veldig gøy at Di Derre vil markere 25 år som band hos oss, sier festivalsjef Henning Thoresen i en kommentar til GAFFA.


Nye krefter i NW

Thoresen er ølgründer bak Sagene Bryggeri. Da det ble kjent at han ville prøve å redde festivalen, uttalte han blant annet til Aftenposten at han «vil samle gode krefter for å skape feelgoodstemning i Frognerbadet».

— Oslo må ha Norwegian Wood.


Artikkelen fortsetter under videoen.

— Jeg snakker med masse folk i bransjen og satser på å få til en nedtonet festival med 5.000–6.000 festivalgjengere hver dag. Vi legger opp til et konsertprogram som passer for voksne folk med god musikk, god mat og drikke. Festivalen er jo et ikon, sa Thoresen videre.


LES OGSÅ: Derfor dekker ikke GAFFA konserten med The Killers.

Festivalen arrangeres fra 14. til 16. juni på Frognerbadet.

ANNONCE