Nyhet

Joan Baez turnerer «for siste gang» i november

GAFFA.no - alt om musikk.

Norgesaktuelle Joan Baez sier at hennes kommende studioalbum – det første på ti år – ble påvirket av at hun har bestemt seg for å pensjonere seg fra turnélivet på landeveien.

— Det var en følelse, kanskje til og med ikke uttalt, at det var på tide å gå videre, sa den 77 år gamle folklegenden nylig til Rolling Stone. 2018 blir det siste året hun formelt turnerer.

Blant annet er hun i vente til Oslo Konserthus 5. mars. Men nå har hun lagt til en solid konsertrekke på hjemmebane i USA så vel som Canada fra 11. september til 17. november.

LES OGSÅ: Bon Iver til Norge.

2. mars – samme dag som hun har 2018-turnéstart på «Fare Thee Well»-turnéen i Malmö – slipper Baez platen Whistle Down The Wind. Den byr på en rekke tolkninger av samtidige artistkolleger – fra Anohni og Zoe Mulford til Mary Chapin Carpenter, Josh Ritter og Tom Waits/Kathleen Brennan, som skrev tittelsporet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Det var da Joan Baez ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2017 at hun begynte å trekke tråder fra sin egen, livslange, ikkevoldelige fredsaktivisme til dagens situasjon – med et samfunn hun mener er blitt svært delt.

— Når empatien svikter, og tanken om å dele er blitt kapret av grådighet og maktlyst, la oss fordoble, tredoble og firedoble våre egne anstrengelser for å ha empati – og gi av våre egne ressurser og oss selv, sier Baez til NPR, som skriver at den kommende platen preges også av håp og tro på en bedre verden.

LES OGSÅ: Baseball-lag satser på Prince.

(©NTB)

ANNONCE