Nyhet

— Det ville vært døden for bandet

GAFFA.no - alt om musikk.

Noen år senere gjør frontmannen akkurat det han har kritisert alle andre for å gjøre.

De siste ukene har det stormet rundt det ikoniske 90-tallsbandet The Smashing Pumpkins i forbindelse med at de har hintet om en gjenforening. Dette har ikke foregått uten drama i kulissene.

LES OGSÅ: Fansen raser etter Marilyn Manson-konsert.


Via sin offisielle nettside startet bandet forrige helg en nedtelling mot klokken 18:00 torsdag 15. februar. Ryktene har lenge gått om at en turné og ny musikk fra bandets originale besetning ville bli offentliggjort, og da klokken slo 18 på torsdag ble det klart at bandet skal legge ut på en stor turné i USA og Canada. Den vil foregå fra 12. juli til 7. september, men blir, som ventet, uten bassist D'Arcy Wretzky.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Turnéen har fått tittelen «Shiny And Oh So Bright Tour» og blir en feiring av bandets fem første album med en besetning bestående av Billy Corgan, James Iha, Jimmy Chamberlin og Jeff Schroeder.

— Vi er ikke et nostalgi-band

Det er Pitchfork som i kjølvannet av denne annonseringen påpeker hvordan Billy Corgan gjentatte ganger tidligere har kritisert andre band som nettopp gjør dette – legger ut på en gjenforeningsturné og spiller høydepunkter fra tidlig karriere.


De har derfor valgt å trekke frem fem høydepunkter blant disse uttalelsene – som er interessante å lese i lys av det som må kunne kalles en god, gammeldags nostalgi-turné.

LES OGSÅ: «Et mesterverk fremført live».

I et intervju i 2011 sa Corgan blant annet følgende: «The Pumpkins vil ikke bli et nostalgi-band, det nekter vi å være» og videre at «det ville vært døden for bandet».


«Vi vil ikke tjene penger på å spille Siamese Dream i sin helhet. Vi opererer ikke på den måten», uttalte han også.

Under en pressekonferanse i 2012 skal han ifølge nettstedet ha sagt at de er opptatt av yngre fans og at de ikke kan drive en «oldies business». «Ikke bare er det kjedelig, det er faktisk ikke god business heller.»

Les mer her.


ANNONCE