Nyhet

Derfor får hun ikke være med når Smashing Pumpkins gjenforenes

GAFFA.no - alt om musikk.

The Smashing Pumpkins gir nå svar på den tidligere bassisten D'Arcy Wretskys uttalelser om hvorfor hun ikke er med når bandet gjenforenes.

Det ikoniske rockebandet kommer med store nyheter via sin offisielle nettside torsdag klokken 18:00 norsk tid. Ryktene sier at en turné og ny musikk vil bli offentliggjort. Som tidligere nevnt vender bandet tilbake i sin originale besetning, dog uten bassisten D'Arcy Wretzky (til høyre i bildet).

Sist måned la vokalist og frontmann Billy Corgan ut et bilde via Instagram av seg selv, gitarist James Iha og trommeslager Jimmy Chamberlin. Men altså ikke Wretsky, som uttalte at bandet hadde bestemt seg for å gjenforenes uten henne.


LES OGSÅ: Bandet har startet nedtellingen.

Wretsky var bassist i bandet fra 1988 til 1999, og har nå uttalt i et intervju med Blast Echo at Corgan opprinnelig sendte henne et kontraktforslag for å bli en del av gjenforeningen, før han senere trakk tilbudet tilbake.

Hun forteller videre at Corgan - etter å ha lagt ut bildet på Instagram - sendte henne en sms med beskjed om at «det ikke hadde vært noen beslutning om å stenge henne ute eller å få henne til å ikke føle seg velkommen», og at han trodde at de «de kunne finne den rette måten å få henne involvert på».


Artikkelen fortsetter under videoen.

På Facebook fortalte Wretzky sine fans at «kanskje folk blir lei av å bli manipulert av Billy», og at hun mener bandet var et synkende skip da hun forlot det i 1999.


LES OGSÅ: Ber Obos endre Eminem-markedsføring.

Det gjenforente bandet har siden kommet med en uttalelse om at Wretzky hadde blitt invitert med i gjenforeningen, men takket nei til tilbudet.

Ifølge NME lyder uttalelsen som følger:


— Ved å gjenforene The Smashing Pumpkins er bandet fortsatt dedikert overfor sine fans og sin musikk. Dessuten har ikke James Iha, Jimmy Chamberlin og William Corgan spilt en konsert med D'Arcy Wretzky på over 18 år, men det skyldes ikke manglende forsøk. Hun har flere ganger blitt invitert til å spille med gruppen, delta i studio, eller bare møtes ansikt til ansikt, og i hvert tilfelle har hun alltid utsatt det.

De avslutter meldingen med å ønske Wretzky lykke til videre.

ANNONCE