Nyhet

Artisten ble fjernet fra festivalprogram etter blotting - nå er dommen klar

GAFFA.no - alt om musikk.

Kirin J Callinan slipper foreløpig unna lovens lange arm. Men han har likevel gått glipp av flere kommersielle muligheter.

Den australske musikeren og showmannen Kirin J Callinan (bildet) ble i forrige måned fjernet fra programmet til Laneway Festival 2018. Det skjedde etter at festivalen hadde mottatt klager på grunn av oppførselen hans. I november skapte han kontrovers etter å ha blottet seg på den røde løperen på ARIA Awards.

Ifølge avisen Sidney Morning Herald skal artisten dog ha unngått en rettskraftig dom for blottingen etter at han erklærte seg skyldig i å ha løftet på kilten sin for de oppmøtte pressefotografene.


LES OGSÅ: BRYLARM markerer femårsjubileum med sterkt program.

Artisten, som på tampen av fjoråret fikk en god plassering på listen over GAFFA-redaksjonens utvalgte låter i 2017, skal ifølge avisen ha unnskyldt seg med at fotografene fremprovoserte hendelsen, og at han ikke mente å støte noen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Triple J skriver at Callinan foreløpig vil slippe unna en rettskraftig dom og prikk på rullebladet for hendelsen, men at den kan få betydning for straffeutmålingen dersom han skulle begå andre kriminelle handlinger innen de neste 12 månedene.


LES OGSÅ: Lorde raser på Instagram.


Kirin J Callinans advokater har uttalt at artisten, i tillegg til å bli fjernet fra festivalprogrammet til Laneway Festival 2018, har mistet muligheten til å jobbe med Amazon grunnet episoden.

En opptreden i forbindelse med fotball-VM i Russland skal også ha blitt avlyst etter at saken dukket opp i mediene.

ANNONCE