Nyhet

To filmer om Aretha Franklin kan bli å se - om familien vil

GAFFA.no - alt om musikk.

Det rår usikkerhet om hva som videre vil skje med to filmer viet Aretha Franklin, etter souldronningens bortgang. I levende live satte hun selv stopper for den ene.

Begge produsentene er ifølge Variety «optimistiske». Aretha Franklin skal selv ha vært engasjert i den biografiske spillefilmen helt inn i sin siste leveuke, sier filmens produsent Harvey Mason Jr., som også har produsert en rekke av sangene til Franklin:

— Vi snakket sammen mange ganger i uken, noen uker. Jeg visste at hun måtte hvile og komme seg etter ulike behandlinger, og hun hadde mer energi noen dager enn andre. I den siste samtalen vi hadde i forrige uke, var hun virkelig optimistisk og snakket masse om filmen – og om hvor mye hun gledet seg til å komme tilbake til mikrofonen.


LES OGSÅ: Ondt Blod mister medlem.

En slik biografisk film har vært påtenkt helt siden Aretha Franklin kom med selvbiografien sin i 1998. Musikkmogulen Clive Davis bekreftet på nyåret i år at Jennifer Hudson var klar for hovedrollen. Men fremdeles mangler både manus og regissør, skriver Variety.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Det andre er en dokumentar kalt «Amazing Grace», filmet av regissør Sydney Pollack allerede i 1972 i en baptistkirke der Franklin spilte inn skiven ved samme navn, men lagt på hyllen. Filmopptakene ble plukket frem i 2010, men Aretha Franklin nektet å si endelig ja. To ganger var det nære på, mot at Franklin skulle få én million dollar, men begge forsøkene strandet.

Mick Jagger var til stede under opptakene, og prøvde å overbevise henne om å godkjenne filmslippet. Questlove i The Roots skrev på sin blogg i 2015 at han hele seks ganger hadde prøvd å overbevise henne, og fastslo at «dette er Oscar-dokumentarmateriale».


LES OGSÅ: Rapper takket fansen etter nødlanding med privat jetfly.

Produsent Alan Elliott holder tett til bransjebladet, og vil bare si at de «ser frem til å dele filmen med verden snart». Ifølge The Telegraphs kilder skal familien være interessert i at filmen endelig blir å se.

(©NTB)


ANNONCE