Nyhet

Skavlan ut, Staysman inn

GAFFA.no - alt om musikk.

— Jeg er glad, ydmyk, litt redd, full av glede, men mest av alt takknemlig, erklærer Stian «Staysman» Thorbjørnsen – og sier at det å rykke inn i NRKs gullrekke på fredager er «det største jeg har vært med på».

— Takk, NRK, for at dere gir meg tilliten, skriver Staysman på Facebook under overskriften «Skavlan ut, Staysman inn».

Thorbjørnsen, som ble folkeeie da han sang «En godt stekt pizza» inn i Melodi Grand Prix i 2015, skal lede NRKs nye fredagsprogram «10 på topp», et musikkquizprogram produsert av Monster.


Han sier til NRK at han først fikk tilbud om å være med som kjendisdeltager – da han innså at de ikke hadde funnet programleder og med egne ord «prøvde å selge seg inn» som det i stedet.

LES OGSÅ: «Filmstjernen nådde aldri helt ut på Øyafestivalens største scene».

For musikeren og bransjemannen hadde nemlig bestemt seg for å la realitydeltagelsen – der han blant annet ble nummer to i «Skal vi danse» for et par år siden – hvile, og heller prøve å oppfylle guttedrømmen om å bli programleder.


Riktignok er det Anne Lindmo som rykker inn i selve «Skavlan»-sendeflaten. Men Staysman inntar sendetiden i forkant, der «Beat for Beat» nå sendes, med i alt åtte programmer, mens «Beat for Beat» skal sendes før og etter det nye gullrekkeinnslaget.

— En god fellespakke

I hver utgave av «10 på topp» skal et bestemt år fra 80-, 90- og 2000-tallet være i fokus, med de ti låtene som ifølge prosjektredaktør Aira Planting «dominerte jenterom, diskotek, ungdomsklubber og radiolister det året».


Fire kjente deltagere konkurrerer gjennom quiz og lek for å løse musikkoppgavene, og på den måten fylle opp topp ti-listen, låt for låt, lyder beskrivelsen. Thorbjørnsen sier til NRK at han anser «10 på topp» som en god fellespakke der man har klart å samle alt det gode fra "Beat for Beat", "Stjernekamp" og «Tidsbonanza».

— Vi er utrolig glade for å få med oss en så fin og talentfull mann som Stian til vår nye fredagssatsing, sier prosjektleder Planting til NRK.

LES OGSÅ: — Rocken er ikke død


Premieren for «10 på topp», som beskrives som et familieprogram, står 21. september.

Men programlederoppdraget gjør ikke at Staysman legger musikken på hyllen: I mars neste år rykker han og makkeren Lazz inn i selveste Oslo Spektrum med konserten «Den sykeste festen». Han er også med på hitmakerlaget som har stått bak årets norske sommerhit, Mads Hansens «Sommerkroppen».

(©NTB)


ANNONCE