Nyhet

De 5 kleineste norske MGP-bidragene

I anledning kveldens norske Melodi Grand Prix-finale ser vi tilbake på noen av de merkeligste låtene vi har bidratt med i konkurransen.

I kveld skal det avgjøres hvilken av de norske finalistene som skal forsvare landets ære i de internasjonale finalerundene av Eurovision Song Contest (eller Melodi Grand Prix, som konkurransen blir kalt her til lands) i Wien om to måneder.

Dette året er et av bidragene i den norske finalen signert Staysman & Lazz (bildet), og i den anledning passer det fint å se på noen av kleineste norske vinnerbidragene. Vi i GAFFA har plukket ut fem favoritter som deles her i tilfeldig rekkefølge. For ordens skyld har vi nøyet oss med å gjennomgå de siste 30 årene av konkurransen.

Se og nyt!


1. Charmed - My Heart Goes Boom (2000)

Charmed var en norsk trio bestående av Hanne Haugsand, Monica Nygård og Oddrun Valestrand. My Heart Goes Boom var et klassisk frieri til MGP-publikummet, som endte med en akseptabel 11. plass i den internasjonale finalen.


Det er tydelig at 90-tallsestetikken fremdeles levde i beste velgående selv om denne fremføringen er fra dette årtusenet.

2. Wig Wam - In My Dreams (2005)


- Rock and Roll revolution, roper Wig Wam-frontmann Åge Sten Nilsen etter å ha fremført den norske vinnerlåta In My Dreams i den europeiske finalen. 2005 ble ikke akkurat året for en ny rockerevolusjon, spesielt ikke for det norske glambandet som låt som en halvtam kopi av The Darkness.

Wig Wam havnet til slutt på en niendeplass i finalen, noe som absolutt ikke er gale i forhold til den norske MGP-historien.

3. Britt Synnøve Johansen - Venners Nærhet (1989)

Noe av det kleineste med MGP-sirkuset er ofte de mer "seriøse" balladene. Britt Synnøve Johansens bidrag fra 1989 er både pompøs og volumiøs, og da snakker vi ikke bare om hockeysveisen til duettpartneren hennes.


Låta endte til slutt på en 17. plass.


4. Haldor Lægreid - On My Own (2001)

Denne låta ligger litt i samme kategori som Britt Synnøve Johansens bidrag. Pompøst og storslått i voksenpopsjangeren. Den norske finalen dette året huskes kanskje mest for at forhåndsfavoritten Moccis låt, som var skrevet av Slå På Ring-programlederne Erlend og Steinjo, ikke vant. Og spekulasjonene gikk høyt rundt feil med SMS-avstemmingen til NRK.


You Got The Motion var i alle fall mer minneverdig enn On My Own, som havnet på en 22. plass i den store finalen.

5. Christine Guldbrandsen - Alvedansen (2006)


De øst-europeiske bidragene vekker ofte latter og smil her til lands, men Norge har vel neppe vært nærmere østlig estetikk enn det vi var da Christine Guldbrandsen gjorde sin Alvedansen i 2006.

Guldbrandsen endte til slutt på en 14. plass i den internasjonale finalen.

Bonusvideo! Staysmann & Lazz - En Godt Stekt Pizza (2015)

...og bare for å vise hvordan det skal gjøres – GAFFAs totalt uoffisielle norske MGP-favoritt NOENSINNE:Den norske Melodi Grand Prix-finalen sendes på NRK fra klokken 20:25 i aften.

ANNONCE