Nyhet

Lana Del Rey forsvarer omstridt opptreden

GAFFA.no - alt om musikk.

Den amerikanske popstjernen Lana Del Rey skal opptre i Israel i september, og møter den sedvanlige kritikken med å fastslå at hun «ser begge sidene».

— Jeg har tro på at musikk er universell og kan bringe oss sammen. Vi sa ja til konserten med intensjon om å opptre for ungdommene der. Min plan er å gjøre det med en kjærlighetsfull energi og tematisk betoning på fred. Om du ikke er enig med meg, forstår jeg det. Jeg ser begge sidene, skriver Lana Del Rey på Twitter.

LES OGSÅ: «Festivalen fikk ikke den verdige avslutningen den fortjente».


Hun sier at etter nær ti år på landeveiene har hun og bandet spilt mange steder, også der de ikke er enig i politikken, og legger til:

— Jeg vil minne dere på at opptredenen i Tel Aviv ikke er en politisk stillingtagen eller engasjement i landets politikk, på samme vis som det å synge i California ikke betyr at mine meninger er i samklang med min egen regjerings meninger og iblant inhumane handlinger.

LES OGSÅ: Vind skaper scenetrøbbel for festival.


Dette blir første gang Lana Del Rey opptrer i Israel. Hun avlyste i 2014 en konsert der med henvisning til landets okkupasjonspolitikk.

Det er den nystartede Meteor Festival som får besøk av Lana Del Rey. Andre artister som rykker inn er ifølge Pitchfork Yung Lean, Ariel Pink, Flying Lotus, ASAP Ferg, Kamasi Washington, DJ Koze og Pusha-T.

(©NTB)


ANNONCE