Nyhet

Hevder Aretha Franklin skal ligge på lit de parade i Detroit-museum

GAFFA.no - alt om musikk.

Kilder nær familien til Aretha Franklin sier til TMZ at det vurderes en offentlig seremoni samme museum der Rosa Parks lå på lit de parade i 2005.

Det skal ifølge kjendisnettstedet være snakk om Charles H. Wright Museum of African American History i Franklins hjemby Detroit. Stemmer dette, dreier det seg om et historisk sted:

Her lå Rosa Parks, kalt «borgerrettskampens førstedame» og «mor til frihetsbevegelsen», til syning i 2005 - etter at kisten hadde stått på lit de parade i Capitol, en svært sjelden ære for en privatperson.


LES OGSÅ: Highasakite-vokalist tapte navnekampen.

I begravelsen som fulgte, holdt daværende senator Barack Obama tale, mens Aretha Franklin sang.

Aretha Franklin var sterkt engasjert i borgerrettskampen, og hadde tidligere sunget i begravelsen til Martin Luther King Jr i 1968.


Artikkelen fortsetter under videoen.

TMZs kilder hevder at familien tror mange tusen sørgende vil møte opp for å ta avskjed med den legendariske og høyt elskede sangeren, og at en tradisjonell kirkeseremoni derfor ikke er aktuell.


LES OGSÅ: «Gudfaren av EDM» med arbeidsdag på Bislett.

Det har ikke fremkommet noe fra offisielt hold om bisettelsen til souldronningen, annet enn at detaljene antagelig vil fremkomme tidlig neste uke. Det sa Gwendolyn Quinn, talsperson for familien, torsdag ifølge USA Today. Det blir snakk om «en rekke arrangementer i Detroit», sa Quinn.

(©NTB)


ANNONCE