Nyhet

Britney svarer norsk presse

GAFFA.no - alt om musikk.

De store norske mediene går sammen i protest mot fotoforbudet på den kommende Britney Spears-konserten i Oslo. —  Fansen får ta bildene, sier artistens manager.

Fredag denne uken kommer 2000-tallsstjernen Britney Spears til Norge for første gang siden 2004. Konserten på Telenor Arena har fått fotoforbud – en stadig økende trend blant de store arrangørene – og tidligere i dag ble det kjent at norske medier sammen i protest mot forbudet.

— Vi mener Live Nation i samarbeid med Britney Spears' management legger en uakseptabel begrensning på pressefriheten og hindrer fri nyhetsformidling. Vi mener Live Nation bør gi full redaksjonell tilgang til sine arrangementer, het det i en pressemelding sendt til Live Nation på vegne av NTB, VG, Dagsavisen, Dagbladet, NRK, TV 2 og Aftenposten.


— Fansen får fotografere

Britney Spears har onsdag ettermiddag svart på kritikken via sitt management og konsertarrangøren Live Nation. Der går det fram at artisten helhjertet støtter at folk i publikum tar bilder under konserten, men at hun ikke vil la mediene gjøre det samme.

LES OGSÅ: Øyafestivalen kjøpt opp av amerikansk fond.


— Det er fansen som vil få ta bilder under konserten. Dette er deres opplevelse, og bildene vil bli delt på sosiale medier. Det er slik Britney vil ha det. Hun vil ikke la noe komme i veien for fansens opplevelse av konserten, skriver Larry Rudolph, som er Britneys manager, i en uttalelse til de norske mediene.

Fans mot presse

Fungerende fotosjef i VG, Annemor Larsen, sier til NTB at svaret fra manageren søker å skape et kunstig fiendebilde mellom fans på den ene siden og pressen på den andre.


— Jeg vil tro fansen også setter pris på gode bilder tatt av profesjonelle fotografer, sier fotosjefen til NTB.

LES OGSÅ: GAFFAs Øya-anbefalinger.

Hun er ikke spesielt overrasket over at managementet til Britney Spears ikke bryr seg om norsk offentlighet, men er mer skuffet over at den norske arrangøren Live Nation ikke tar et større samfunnsansvar.


— Det er nesten 20.000 mennesker samlet på ett sted, og jeg tenker det er uansvarlig av Live Nation, som flere ganger kjører arrangementer uten at offentligheten slipper til, sier Annemor Larsen.

Viktig prinsipp

Redaktør og leder for visuell kommunikasjon i NTB, Christina Dorthellinger Nygaard, har engasjert seg sterkt i saken. Svaret fra manageren til Britney Spears gjør henne oppgitt.


— Det betyr at dette enorme arrangementet ikke har fotojournalister til stede. Arrangementet har også nyhetsinteresse – ikke minst om noe skulle skje, sier hun.

LES OGSÅ: KRONIKK: Katastrofealbumet inntar Øya.

— Pressefrihet er et viktig prinsipp, som vi må kjempe for hver gang den blir utfordret. Artister som stikker kjepper i hjulene hindrer vårt arbeid, sa hun forrige måned da hardrockbandet Guns N' Roses etter litt forhandling opphevet sitt planlagte fotoforbud.


Snuoperasjonen til Guns N' Roses kom i kjølvannet av Eminem-konserten på Voldsløkka i slutten av juni, som formelig var hermetisk lukket både for pressen og eventuelle hobbyfotografer. Opprørte naboer fortalte da til Dagbladet at sikkerhetsselskapet Pro Sec gikk dør til dør i nabolaget for å forsikre seg om at ingen fotografer tok bilder ut av vinduene.

(©NTB)

ANNONCE