Nyhet

Vil minnes Manchester-terrorofre med musikk

GAFFA.no - alt om musikk.

En rekke kor vil samles i Manchester for å minnes ofrene på årsdagen for terrorangrepet mot Ariana Grande-konserten 22. mai, blant annet med allsang.

«Manchester Together – With One Voice» blir tittelen på arrangementet, som finner sted på selve årsdagen for selvmordsangrepet, melder BBC.

I dagene 22. til 26. mai vil sangtekster projiseres på St. Ann-kirken i Manchester sentrum – der det i dagene etter fjorårsangrepet lå et blomsterhav – i et annet arrangement kalt «There Is A Light».


LES OGSÅ: Oslo-festival arrangeres for 28. gang til helgen.

De pårørende til de 22 dødsofrene er invitert med på å velge ut sangtekstene, og også folk flest kan komme med forslag på bystyrets nettsted. Over 500 mennesker ble skadd i bombeangrepet, mange alvorlig.

«I Manchesters sjel»


Det vil være to temaer som skal prege minnedagen: Der det ene tar for seg det å minnes og reflektere, vil det andre handle om å feire livet. 22. mai blir det også en minnehøytidelighet i Manchester-katedralen, som vil bli overført til storskjermer utendørs så vel som i katedraler i andre storbyer.

— Å møtes i sang vil på ny demonstrere den utrolige følelsen av fellesskap. Det er en passende måte å hedre dem som gikk, fylt av glede, til en musikkonsert, men som aldri kom tilbake eller fikk livene sine forandret for alltid, sier bystyreleder Richard Leese i en uttalelse ifølge BBC.

LES OGSÅ: Stonerrocklegenden John Garcia til Norge.


Han sier også at musikk «er i Manchesters sjel». Blant annet brøt en forsamling ut i Oasis' Don't Look Back In Anger på en minnestund rett etter terrorangrepet.

(©NTB)

ANNONCE