Nyhet

Morrisseys utspill: Støtter fascistparti

GAFFA.no - alt om musikk.

Morrissey oppfordrer sine fans til å stemme på det fascistiske partiet For Britain.

Det britiske musikkikonet Steven Patrick Morrissey synker lenger den i den brune politiske sølepytten. Etter flere utspill og merkelige uttalelser den siste tiden går han nå ut med støtte til partiet For Britain i et åpent brev.

Brevet er publisert på Morrisseys egen nettside og innledes med et sitat fra hans 2004-låt Irish Blood, English Heart:


«I've been dreaming of a time when / the English / are sick to death of Labor and Tories»

Deretter forsikrer han om at han avskyr rasisme og fascisme, og at han ville gjort hva som helst for sine muslimske venner. Siden skriver han at man ikke skal høre på mainstream-media og deres ord om at For Britain skal være rasistiske eller fascistiske.

LES OGSÅ: 9 essensielle Record Store Day-utgivelser.


Han kritiserer så den britiske statsministeren Theresa May, «offerkulturen til venstresiden» og hevder at For Britain er det eneste politiske partiet som kan holde sammen det britiske samfunnet. Han legger til at partiet er som en «bulldog-rase som aldri gir opp».

En av de som har kritisert Morrissey er Peter Birro. Den svenske manusforfatteren har vært Morrissey-fan i 30 år, men skriver på Twitter at «nå er det nok».

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


For Britain ble grunnlagt i 2017 av Anne Marie Waters etter at hun tapte partilederstemmen i det høyrepopulistiske partiet UKIP til Henrik Bolton. Både Bolton og UKIPs forrige leder Nigel Farage har uttalt at Waters og hennes støttespillere er rasister og fascister.


LES OGSÅ: Avicii er død.

Partiet fikk støtte av det høyreekstreme English Defence Leagues forrige leder Tommy Robinson. For Britain vil blant annet rasere EU, redusere innvandringen markant og stoppe «islamiseringen» av Storbritannia.

ANNONCE