Nyhet

Videopremiere med Thulsa Doom: «Vi har funnet vår Alicia Silverstone»

GAFFA.no - alt om musikk.

Thulsa Doom er klare med sin første nye plate på 15 år – i dag har vi eksklusiv førvisning på videoen til den første singelen.

Det er et par år siden originalbesetningen til Thulsa Doom fant sammen igjen. Kvintetten, som ifølge seg selv startet som et temmelig sjangerbevisst stonerrockband med hissig vokalist, utviklet seg ganske raskt til et band som spilte flere forskjellige former for tung rock, og noen former for ikke så tung rock.

Albumet ...and then take you to a place where jars are kept (2003) ble eksempelvis nominert til Spellemann i Rock og Alarmprisen i Metal.


LES OGSÅ: Sigrid avlyser turné.

«Det finnes riff du ikke har hørt før, det finnes ting ingen andre har sunget, og du skal få det på en måte som ingen andre kan gjøre det», står det i presseskrivet om det kommende albumet, som slippes 22. september.

I dag har vi verdenspremiere på videoen til en av de to første singelene (se den nedenfor!), Lady Nina.


I den forbindelse har vi tatt en prat med vokalist «Papa Doom», også kjent som Jacob Krogvold.

Har sovet på formalin i 12 år

Hva gjorde at dere bestemte dere for å lage ny musikk?


For et par år siden fant vi sammen igjen i øvingslokalet og på scenen. På våre reiser til Vestland, Østland og Midt-Norge de siste årene har vi fått møte stappfulle lokaler med folk som synger seg gjennom hele konserter og vil klemme/kline etterpå, rimelig velfungerende Thulsa-cover-band, fullvoksne menn som gråter, to ganger brølende Rockefeller, festivalkjærlighet, bergensere, kø fra Last Train og langt ut på Karl Johan og et helt vanvittig omfangsrikt salg av bandeffekter. Slike ting gjør inntrykk. Derfor har vi laget nye låter. Det var ikke vanskelig å komme i gang, vi klødde i fingra.

Hva kommer Thulsa Doom til å tilføre dagens musikkscene? 

Det skal bli spennende å se. Vi har jobbet hardt for å tilføre den nye plata vår det beste vi kunne finne på, og nå skal vi dele det med dere. Tung rock og kjærlighet har vi mye av. Det kan scenen få av oss. Og enda mer konkret: Dagens musikkscene skal tilføres Ole Petters nye 8x12'' gitarkabinett. Enkelt forklart et høyttalerkabinett på størrelse med en liten bolig. 


Artikkelen fortsetter under videoen.

Hvor likt/ulikt blir det det dere har gjort før?


Vanskelig å forklare, la meg fortelle i bilder og halvsannheter. Alle som spiller instrumenter i Thulsa Doom har vært aktive musikere med kunstnerisk og personlig utvikling hvert eneste år etter at Thulsa sluttet å lage plater. Jeg har sovet på formalin i 12 år, og er hverken bedre eller dårligere enn i 2003. 

LES OGSÅ:  Avlyser turné på grunn av sykdom.

Rocken vår var temmelig bredbeint før, og vi har fem føtter plantet i tung og passe hard rock, og så driver de andre fem beina og tramper rundt i andre musikkstiler, da vet du. Vi spriker på en måte, men samtidig står vi enda stødigere med såppas bred fotstilling.


Kan du fortelle om den nye videoen (og låten)?

Låta er en litt dårlig kompis sitt forsøk på å overtale sine venner til å bli med på fyll og rør. Vi får høre om potensielle partnere som blir forvandlet til uoppnåelige drømmer når denne utspekulerte vokalisten legger fram historien satt til tonene av Thulsa Doom i Thin Lizzy-modus. 

Vi måtte ha to kvinnelige skuespillere til hovedrollene i videoen, og det var kun ett navn på begge ønskelistene våre: Silje Torp. Vi har funnet vår Alicia Silverstone. Silje spiller begge rollene og tilfører denne lille filmen en karisma som vi andre bare kan drømme om. Silje er en drøm å jobbe med, og hun har god smak!


Hva er målet - og planen videre?

Høsten skal fylles av spillejobber, deretter kommer en festivalsommer. Men først skal vi dele plata vår, a keen eye for the obvious, med så mange som mulig. Vi gleder oss. Vi er bra stolte av denne plata… 

LES OGSÅ: Dette er årets musikkommune.


A Keen Eye For The Obvious kommer ut på Duplex den 22. september og blir etterfulgt av en liten turné som starter på Garage i Bergen 27. oktober.

ANNONCE