Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Da er det høst, dere, noe som betyr at vi har konserthøsten foran oss! Denne uka starter den for fullt.

Det er mye spennende som skjer på norske konsertscener den kommende uka – blant annet spiller Molly Burch konsert i Bergen og Oslo, Sassy Kraimspri spiller til inntekt for et veldedig formål i Stavanger, og i Oslo går startskuddet for årets Ultima-festival og tredagersfestivalen AFTR FEST arrangeres for aller første gang.

LES OGSÅ: AURORA annonserer helt spesiell konsert i Nidarosdomen.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til gaffa@gaffa.no.

Julie Byrne: Landmark, Bergen, 6. september

Amerikanske Julie Byrne albumdebuterte i januar 2014 med en utgivelse som opprinnelig ble lansert i to deler på kassett av DIY-labelet Orindal. Så spredte ryktet seg om hennes sterke låtskrivertalent som ble presentert i minimalistisk, tradisjonell folk-produksjon – og da stormagasinet Mojo ett år senere skulle oppsummere 2014, havnet utgivelsen på en imponerende syvendeplass.

LES OGSÅ: Stort intervju med Julie Byrne.

Siden den gang har hun fått fart på karrieren, og i januar fulgte hun opp med albumet Not Even Happiness, hvor blant annet lo-fi-preget fra debuten var visket bort til fordel for mer teknisk gode innspillinger. Albumet fikk hele 5 av 6 stjerner hos oss.

Vi gleder oss til å høre henne live (først i Bergen i regi av Perfect Sounds Forever og så i Oslo dagen etter).

KJØP: Billetter til konserten.

Landmark Bergens øvrige program, og Perfect Sounds Forevers kommende konserter.

Julie Byrne spiller på Parkteatret i Oslo dagen etter, 7. september.

Molly Burch: Mono, Oslo, 6. september

Molly Burch ga ut sin første singel på det kredible plateselskapet Captured Tracks (Mac DeMarco, DIIV, Wild Nothing, Alex Calder ++) i fjor, og tidligere i år kom den Austin-bosatte artistens debutalbum:

«For å komme unna så billig som mulig med det timebetalte Texas-studioet, ble albumet spilt inn live på under en dag, med minimale pålegg neste dag. Disse begrensningene synes i hvert fall utad å ha ført til en kunstnerisk frihet som gir seg uttrykk i en gjennomgripende tone av musikalsk letthet. Det er nesten som om låtene har åpenbart seg for musikerne i studioet, uten anstrengelser fra hverken Burch eller hennes medmusikere», skrev blant annet vår anmelder om Please Be Mine.

Hun blir sammenlignet med blant andre Nikki Lane, Patsy Cline, Dusty Springfield og Angel Olsen, og ryktene sier at hun er særdeles god live.

KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Mono her.

Molly Burch spiller på Landmark i Bergen dagen etter, 7. september.

Ultima Oslo Contemporary Music Festival: Oslo, 7. til 16. september

Ultima Oslo Contemporary Music Festival er Nord-Europas største samtidsmusikkfestival og går av stabelen i Oslo i september hvert år. Programmet for 2017-festivalen har ritualer som tema og pågår i ti dager med arrangementer spredt rundt om på tradisjonelle og noen overraskende spillesteder og art spaces rundt omkring i byen.

Som vanlig er det et svært variert program arrangørene kan by på. Årets utgave åpner med den norske lydkunstneren Jana Winderen, som på onsdag presenterer installasjonen «Rats – Secret Soundscapes of the City» ved Nylandsbrua i Bjørvika, mens åpningskonserten er Heiner Goebbels og Ensemble Moderns oppsetning av «Eislermaterial». Ellers kan man blant andre få med seg Stian Westerhus, Torgny og Supersilent på festivalen.

KJØP: Billetter til festivalen.

Se fullt program her.

AFTR FEST: Oslo, 7. september til 9. september

Bookerne ved Blå og Revolver i Oslo, Sten Ove Toft og Ben Sand, står bak den nye alternative musikkfestivalen i hovedstaden, AFTR FEST – en tredagers festival med en rekke artister og DJ-er på scener som ikke er lenger enn mellom fem og 300 meter fra hverandre. På scenene Blå, Revolver og Ingensteds.

«Med AFTR FEST ønsket vi å gå litt utenfor komfortsonen til oss selv og til Oslo-publikummet og lage en festival som ikke nødvendigvis utfordret musikkbegrepet, men en festival som kan utfordre publikums musikkinteresser», har Sten Ove Toft fortalt til GAFFA. 

På scenen står blant andre Krokofant (bildet), Endless Boogie, Egyptian Lover, Deaf Center, Pig Eyes, Svarte Greiner og Sverre Knudsen.

KJØP: Billetter til festivalen.

Se fullt program her.

Sassy Kraimspri, Panic Attack, Prikkedöden: Folken, Stavanger, 9. september

Det er lite som slår kombinasjonen av god musikk og et veldedig formål, og i Stavanger på lørdag står Sassy Kraimspri sammen med Panic Attack og Prikkedöden på scenen for å markere verdensdagen for selvmordsforebygging. 10. september er verdensdagen for selvmordsforebygging, og kvelden før går disse tre lokale bandene sammen om en konsert til inntekt for Mental Helse Ungdom.

KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Folken her.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE