Nyhet

Charles Bradley er død

GAFFA.no - alt om musikk.

Den kjente soulsangeren døde av kreft.

Lørdag kveld norsk tid kommer den triste nyheten om at Charles Bradley (bildet) er død. Den amerikanske artisten sovnet inn 68 år gammel, skriver Rolling Stone.

— Det er med tungt hjerte vi annonserer bortgangen til Charles Bradley. Han var alltid en kriger, og kjempet mot kreften med alt han hadde. Han ble diagnostisert med kreft i magen høsten 2016 og fikk behandling for dette. Tidligere i år dro han ut på turné etter å ha blitt friskmeldt, men kreften kom tilbake og spredde seg til leveren hans, uttaler en representant for artisten.

LES OGSÅ: Bergen blir ikke vertsby for den store festivalen.

Representanten runder av med å takke for all støtten i sykdomsperioden og sier at artisten selv også var takknemlig for all kjærligheten han mottok fra fansen sin.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Charles Bradley jobbet som James Brown-impersonator på 70- og 80-tallet, men slo først gjennom i godt voksen alder i 2011 da han slapp debutalbumet No Time For Dreaming gjennom kredible Daptone Records. Senere fulgte han opp med Victim Of Love i 2013 og fjorårets Changes.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Charles Bradleys siste album.

Bradley spilte flere konserter i Norge - blant annet på Øya i 2012, Bergenfest i 2013 og på Moldejazz i 2016.

Før norgesbesøket i 2013 intervjuet GAFFAs Tord Litleskare Charles Bradley på telefon fra New York. Da fortalte han åpenhjertig om det tøffe livet han hadde levd og om hvor spesielt det var for ham å se dokumentarfilmen om sitt eget liv «Soul of America» for første gang.

— Jeg har levd på gaten, jeg har blitt misbrukt av politiet og fengslet uten grunn. Musikken, spesielt James Brown, og troen på Gud har på mange måter vært mine faste holdepunkt gjennom den vanskelige tiden, og kanskje det som mest av alt har holdt meg fra å miste tilregneligheten og ikke bli helt gærn i hodet, sa Bradley, og understreket at låtene hans var speilbilder av det livet han hadde levd og de skyggesidene i samfunnet han selv hadde fått føle på kroppen.

Hele intervjuet kan leses her.

LES OGSÅ: Hedrer David Bowie med nydelig cover av «Heroes».

ANNONCE