Nyhet

Skal lese godnatthistorier på sengekanten

GAFFA.no - alt om musikk.

Ikke før er Dolly Parton aktuell med barneplate, så fronter hun et leseinitiativ for de minste.

— Å oppmuntre barn til å utvikle en kjærlighet til bøker fra unge år er svært viktig for meg, sier countryikonet om sitt nyeste, litterære fremstøt.

I slutten av måneden skal hun medvirke i BBC-serien «CBeebies Bedtime Story», der kjendiser leser høyt fra barnebøker. Parton føyer seg dermed til profiler som rockeren Josh Homme og skuespillerne David Hasselhoff og Tom Hardy.


LES OGSÅ: Ukas konsertanbefalinger.

Dolly Parton skal bla opp i barneboken «Dog Loves Books», skrevet av Louise Yates. Det skal ifølge BBC også være spilt inn et program til.

Artikkelen fortsetter under videoen.


For å ære faren, som aldri lærte å lese og skrive, dro den barnløse countrystjernen i gang sitt Imagination Library – som sender ut gratis månedlige bøker til småtasser – i 1995. Først i hjemkommunen, deretter i USA og så i Australia og Storbritannia. Ifølge programmets hjemmeside er det distribuert 100 millioner bøker til mer enn én million barn totalt.

LES OGSÅ: Amerikansk stjerneskudd til Norge.


Partons barneplate I Believe In You slippes fysisk 13. oktober, etter å ha utkommet digitalt på tampen av september. Inntektene går til Dolly Parton's Imagination Library. På albumets crowdfundingside har signerte plater, sangtekster og til og med en gitar gått unna.

(©NTB)

ANNONCE