Nyhet

Dette er Dolly Partons viktigste råd til nye artister

GAFFA.no - alt om musikk.

Dolly Parton gir faren, som var analfabet, æren for å ha lært henne forretningssans.

Countryikonet forteller til BBC at hun helt fra starten av karrieren så på musikklivet som et yrke, og fulgte farens råd, som hun gjenforteller slik:

— «Ikke la andre mennesker utnytte deg, konsentrer deg om dine egne affærer». Så da jeg entret musikkbransjen så jeg på det som forretning, sier Dolly Parton, som ifølge Forbes tjente 37 millioner dollar i året frem til juni 2017.


LES OGSÅ: Foo Fighters til Skandinavia.

Brian Warner, grunnleggeren av nettstedet CelebrityNetworth.com, anslår overfor BBC at Partons formue kan være opp mot 500 millioner dollar – forsiktig anslått. For i tillegg til fornøyelsesparken Dollywood, fortsetter hennes hitlåter å dra inn penger:

Alene I Will Always Love You, som Dolly skrev og spilte inn i 1973 og som deretter ble spilt inn av Whitney Houston, har innbragt anslagsvis 20 millioner dollar.


Eget musikkforlag

Dolly Parton dro tidlig i gang sitt eget musikkforlag, og har alltid beholdt rettighetene til egne sanger – og anbefaler at andre artister gjør som henne.

— Med én gang du begynner å tjene penger, bør du investere og gå inn i andre forretningsområder som du kan falle tilbake på om du ikke får det store gjennombruddet, eller om du gjør det stort og så opplever harde tider, sier hun i intervjuet, der hun også sier om sin egen, private pengebruk:


— Det er vanskelig for meg å bruke penger på tonnevis med greier fordi jeg kommer til å se lik ut, uansett hva jeg har på meg. Henger jeg på meg diamanter, vil jeg fremdeles se ut som juggel, lyder det selverkjennende fra barneplateaktuelle Parton – ute med I Believe In You.

LES OGSÅ: «Vår favorittsvenske».


(©NTB)

ANNONCE