Nyhet

— Det tredje var en dagbok, det fjerde blir en feiring

GAFFA.no - alt om musikk.

Nicki Minaj snakker om sitt kommende album med New York Times Style Magazine.

Selv om hun ikke er ferdig i studio kan det virke som rapstjernen har fullført størsteparten av arbeidet: 

—  Jeg vet hvordan albumet vil høres ut nå, og hva det vil bety for fansen. Albumet handler om at sirkelen sluttes og om meg som helt oppriktig lykkelig, det føles nesten som en feiring, sier hun til magasinet.


Det kommende albumet vil bli Minaj's første på tre år, siden The Pinkprint ble utgitt i 2014 og solgte til dobbel platina i USA. Albumet, som med tittelen refererte til Jay Zs The Blueprint, skulle fokusere på rap i større grad enn det mer dance-inspirerte Pink Friday: Roman Reloaded fra 2012.

LES OGSÅ: Må utsette flere konserter.

Likevel var det kanskje det sterke personlige preget som klarest definerte albumet, som var innom tema som tap, død og skyldfølelse.


— Det forrige albumet var nesten som en dagbok, som avsluttet visse kapitler av livet mitt og jeg var usikker på hvor klar jeg var for fortsettelsen. Nå kan jeg fortelle hva som har skjedd de siste to årene av livet mitt. Nå vet jeg hvem Nicki Minaj er, og jeg elsker henne.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Og det gjør tilsynelatende verden også. I mars slo Minaj Aretha Franklins 40 år gamle rekord for flest sanger på Billboards Hot 100-liste, med tre sanger mer enn den gamle rekorden på 73. Og det kan se ut til at hennes suksess har vært med på å bane vei i et musikklandskap hvor flere og flere kvinnelige rappere popper opp.

— Hver jente jeg hører rappe, hører jeg en bit av Nicki i, skal Kanye West ha sagt om den Trinidad-fødte New Yorkeren.

LES OGSÅ: Cher spiller i nye «Mamma Mia».


Når det fjerde albumet vil komme er foreløpig ikke kjent, men Minaj mener albumet vil bli starten på en ny æra i karrieren hennes. Nå handler det mest om å skape noe som i gamle dager, uten å la seg påvirke av forventninger utenfra, heller ikke fra plateselskapet.

— Når du jobber alene tenker du at du er deg selv og kan slippe deg løs, men når du jobber med et plateselskap begynner du å tenke at du trenger en større sound. Jeg ville tilbake til stedet der jeg ikke stilte spørsmål ved meg selv, men helhjertet stolte på mitt eget talent.

ANNONCE