Nyhet

Annonserer ny festival i naturskjønne omgivelser - de fire første artistene på programmet avslørt

GAFFA.no - alt om musikk

Ytterst i Trondheimsfjorden, i Hasselvika, vil den nye festivalen Heim gå av stabelen neste sommer.

I dag kan arrangørene bekrefte at Daniel Kvammen, Pelicat, Temporary og Wonder The Boy blir å se på den første utgaven av Heim, som arrangeres 26. til 28 juli 2018 - kun tretti minutter med hurtigbåt fra Trondheim.

— Jeg må si det blir stas å få Daniel Kvammen ut til kystnorge. Han blir fin nede ved sjøen, sier festivalsjef Eirik Brevik i en kommentar til GAFFA.

Flere artister til programmet vil bli annonsert fortløpende.

Blåser nytt liv i området

Arrangørene skriver i en pressemelding at festivalområdet er et sted hvor det i lang tid har blitt drevet matproduksjon på de 30 målene med jord. Selv om jorda nå forpaktes bort er det stadig mye aktivitet på gården.

Kunstutstillinger, glassblåseri, bibliotek, keramikkverksted, seminarer og konserter er noe av det som har funnet sted på gården de siste årene.

LES OGSÅ: De norske artistene dukker opp i ny Hollywood-storfilm.

Et steinkast unna ligger også Kommandanten Gjestgiveri og Hysnes Fort. I likhet med Brevika gård skal det ligge mye i historie i veggene der, men det har ikke vært mye aktivitet der de siste årene. Musikkfestivalen er derfor også et forsøk på å blåse nytt liv i området, ifølge arrangørene.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Heim skal by på aktiviteter på dagtid og konserter på kveldstid. Konsertene vil i hovedsak finne sted på åkeren nede ved sjøen, me det blir også noen få konserter på låven. Når konsertprogrammet er ferdig for kvelden blir det klubb inne i fjellhallen på Hysnes Fort med DJs og liveartister.

Ungdommelig pågangsmot

Arrangørene runder av med å skrive at de alle er i 20-årene og ser et behov for en camp-festival i dette formatet.

— Vi tror ungdommelig pågangsmot, gode norske artister og fantastiske omgivelser vil kunne skape den perfekte sommerfestival. Se for deg å våkne på festivalcampen til lyden av sauebjeller i det fjerne, ta en tur ut på fjorden for å lære deg å seile før du roer ned med noe lokal mat og drikke til noe av det beste musikknorge har å by på. Vi føler det nærmest som en kulturell plikt å lage festival i slike omgivelser. Selv om musikken er essensen i en musikkfestival trenger vi flere festivaler som kan tilby mer enn bare musikkopplevelsen, avslutter Brevik.

LES OGSÅ: Vinneren er kåret.

Billettsalget til den første utgaven av Heim starter fredag 3. november. Les mer på festivalens offisielle nettsted.

ANNONCE