Nyhet

Siste artistslipp før solidaritetskonsert for Gaza på Chateau Neuf

Daniel Kvammen, Øystein Greni og Beharie er blant artistene som spiller konsert i solidaritet med sivile i Gaza.

Tinashe Williamson og Yousef Hadaoui er konferansierer når Det norske studentersamfundet i Oslo arrangerer solidaritetskonsert for Gaza. Søndag 26. november står Fieh, Beharie, TØFL, Øystein Greni (kjent fra Bigbang), Evig Ferie, Ivan Ave, Beharie, Jez_ebel, thea wang og Dancing the conga på scenen hos Chateau Neuf. Nå slippes siste tilskudd til programmet, Daniel Kvammen.

Med sine over 25 millioner streams, Spellemannspris, platinaplater og et tyvetalls singler på norsk radio i løpet av hans åtte år i det norske musikklivet, har han blitt en stor favoritt blant det norske publikum.

Rørt over engasjementet


Billettinntektene til konserten går i sin fullstendighet til Leger Uten Grenser sitt arbeid i Gaza. Generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum er rørt over engasjementet til folk og artister som vil stille opp for menneskene på Gaza og ønsker å støtte Leger Uten Grensers livreddende arbeid.

"– Situasjonen våre 300 ansatte der forteller om er helt desperat," forteller hun. 

"– Blokaden må oppheves, det haster å få sendt inn mer medisinsk personell, utstyr og medisiner. Verdenssamfunnet må stå sammen og kreve en våpenhvile umiddelbart så drapene på sivile kan stanse," avslutter Hurum.


Billettprisene er delvis avhengig av hva publikum ønsker og har mulighet til å bidra med. Prisen starter på 150 kroner.  

Felles tiltak

Konserten er en del av et felles tiltak mellom Studentersamfundene i Oslo og Trondheim.


"– Slik situasjonen nå er på Gazastripen holder det ikke å bare synes synd på menneskene i nød. Derfor har vi sammen med Samfundet i Trondheim satt opp en solidaritetskonsert samme helg hvor vi håper å kunne gjøre en forskjell for folk i nød," forteller styreleder i Det Norske Studentersamfund, Petter Sæterøy.

Han understreker at Studentersamfundene ikke kan være stille i møte med avmakt. 

"– Studentersamfundene er og skal være et samlingssted for studenter, som ivaretar og oppfordrer til fritt ordskifte," påpeker han.


"– Vi håper at vi kan være en inspirasjon for både studenter og ikke-studenter til å engasjere seg i konflikten og strekke ut en hjelpende hånd til menneskene i Gaza," avslutter han.

Studentenes solidaritetskonsert er, tross navnet, åpen for alle. Billetter kan kjøpes gjennom Ticketmaster.no.

Link til arrangementet finner du her: https://fb.me/e/2Y9LEzg1g

ANNONCE