Nyhet

Winnerbäck dukker opp på den norske premieren til filmen om seg selv

GAFFA.no - alt om musikk.

Filmen «Winnerbäck – Ett slags liv» blir satt opp på en rekke norske kinoer fra fredag – men allerede onsdag har dokumentaren førpremiere med objektet selv i kinosalen.

Det melder SF Studios om førpremieren på Klingenberg kino den 22. november.

Foruten Winnerbäck og hans norske kone Agnes Kittelsen skal også den norske regissøren Øystein Karlsen gå den røde løperen – sammen med Rolf Lassgård, Atle Antonsen, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Marie Blokhus, Trond Espen Seim og Bjarte Hjelmeland.


LES OGSÅ: — De sa at jenteband-kvoten var nådd.

For det er den norske «Dag»-skaperen Øystein Karlsen som skildret det svenske musikkikonet i filmen, som er oppkalt etter en av Winnerbäcks låter.

Da Karlsen spillefilmdebuterte med «Fuck Up» i 2012 komponerte Lars Winnerbäck musikken, og han har også spilt i «Dag». Nå er den intervjusky og reserverte svensken selv hovedobjekt – og slapp filmteamet hele veien inn.


— Vi fulgte ham i et helt år. Hjemme, på veien, på konserter, i atelieret – han maler. Han er modig, og har vært svært åpen. Han tenker like mye som det virker som han gjør i låtene sine, og det håper jeg at vi har greid å portrettere, sa Øystein Karlsen, som fikk frie tøyler av Winnerbäck, til NTB tidligere i år.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I filmomtalen skildres Lars Winnerbäck som «et ekstremt komplekst menneske, som med alle sine svakheter og karaktertrekk speiler en hel generasjons følelser».

— Han er naken i måten han skriver tekstene på, og når jeg ser hvilket forhold publikum har til dem, så er det en inderlighet der. I filmen forteller han hva som ligger bak låttekstene, og hvordan det er å formidle det til publikum. Det snakker han med likemenn om, kolleger som Rolf Lassgård, Per Gessle og Melissa Horn, i filmen, fortalte Karlsen videre til NTB.

LES OGSÅ: Gluecifer gjør comeback i 2018.


(©NTB)

ANNONCE