Nyhet

Satser på vinyl

GAFFA.no - alt om musikk.

En britisk supermarkedkjede er så fornøyd med vinylplatesalget at de begynner å gi ut sine egne.

Det er kjedegiganten Sainsbury's som nå satser på samleplateutgivelser på vinyl, kuratert av Saint Etienne-stjernen og musikkviteren Bob Stanley, melder BBC.

De første to utgivelsene består av 20 sanger hver, i samarbeid med Universal Music og Rhino, og skal selges i 168 av Sainsbury's-butikkene. Utgivelsene heter Coming Into Los Angeles – A Taste Of West Coast med blant andre The Monkees, Fleetwood Mac og Doobie Brothers, og Hi-Fidelity – A Taste of Stereo Sound.

LES OGSÅ: Rockeveteranen forlot scenen i sinne.

På sistnevnte har Bob Stanley for eksempel satt sammen velkjente låter som Mike Oldfields Tubular Bells og Al Stewarts Year Of The Cat med spor som coverversjonen The Flying Burrito Brothers gjorde av Wild Horses til Rolling Stones.

— Slike samleutgivelser, der noen av sangene er kjente og resten kan gi aha-opplevelser som kan forme musikksmaken din, er like viktige som klassiske enkeltutgivelser som Pet Sounds eller Parallell Lines, sier Stanley til BBC.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Han kjøpte selv et greatest hits-album av Dusty Springfield i et lokalt Woolworths-supermarked, og dermed kom til å høre på sanger som han kaller «livsendrende».

LES OGSÅ: Flere album fjernet fra strømmetjenestene etter anklager om trakassering.

I Storbritannia kjøpte folk mer enn tre millioner vinylskiver i fjor, og 2017-salget har økt med over 30 prosent. Sainsbury's begynte å selge vinyl i fjor og har skaffet seg en solid andel av markedet.

(©NTB)

ANNONCE