Nyhet

Michael Krohn-regissør vil lage kinoturné – heller enn å gjøre TV-avtaler

GAFFA.no - alt om musikk.

«Når knoklene blir til gelé»-regissør Tommy Gulliksen prøver å lære av musikkbransjens knekk – og har ikke gjort avtaler med TV-kanaler eller andre distribusjonskanaler.

— Det er helt bevisst, sier den prisbelønte dokumentarfilmskaperen, som skildrer sangeren og låtskriveren Michael Krohn i rockebandet Raga Rockers, til Rushprint.

LES OGSÅ: — Slik lager vi by:Larm.


— Vi har lyst til å prøve ut det å turnere med filmen på kinoer og kulturhus, kanskje også med Michael, hvor vi gjør det til eventer. Ut fra de andre Nye Veier-filmene, ser jeg jo at det er vanskelig å lansere smykker i havet av popkorn. Da må du heller lage et knapphetsgode av det, hvor folk rundt om i landet kun har en sjanse til å se filmen, sier Tommy Gulliksen, som understreker at det «ikke nødvendigvis» er kinopublikummet det er noe i veien med.

Må tenke nytt

— Men man må tenke nytt. Når vi står så fritt, kan vi også ta noen sjanser i lanseringen. Musikkbransjen fikk jo knekken først, og der har man hatt to læresetninger: Det ene er å satse på streaming, det andre er at artistene må turnere. Med Michaels fanskare tror jeg vi har et ganske godt grunnfjell å bygge på.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Tommy Gulliksen sier til Rushprint at han ville lage en film som handler om noe allmenngyldig, og som dermed har appell utover Ragas tilhengerskare:


— For meg handlet det om utenforskap og skaperkraft. Jeg syntes Michael Krohn var en veldig fascinerende person, som fikk meg til å reflektere rundt hvem som blir de mest interessante kunstnerne. Hvordan får noen det blikket?

LES OGSÅ: Anmeldelse av Anna Of The North på Parkteatret.

(©NTB)


ANNONCE