Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Selv om det snart er desember og mye snakk om julemusikk allerede, har ikke julekonsertene tatt over norske konsertscener helt ennå.

De kommende dagene ser vi blant annet frem til å se Imitating Aeroplanes og Spielbergs (bildet) på Blå i Oslo, til Rohey, som skal på en aldri så liten norgesturné, og Hollow Hearts, som også skal spille flere konserter rundt omkring i landet denne uka – blant annet for aller første gang i Oslo.

LES OGSÅ: Father John Misty kommer tilbake til Norge.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Rohey: Ibsenhuset, Skien, 28. november 

Kvartetten Rohey møttes på jazzlinjen i Trondheim og består i tillegg til vokalist Rohey Taalah av Ivan Blomqvist (tangenter), Kristian B. Jacobsen (bass) og Henrik Lødøen (trommer). Hver for seg er de kjent fra sammenhenger som Megalodon Collective, DRØM og Trondheim Jazzorkester, men den siste tiden har de gjort seg bemerket i det som omtales som et neosoulband.

I fjor høst varmet de opp for Benrhoft på 17 konserter, og tidligere i år slapp de debutalbumet A Million Things på Bugge Wesseltofts plateselskap Jazzland. For et par uker siden spilte de konserter i Paris, Hamburg og London, men denne uka er de klare for flere datoer i Norge.

KJØP: Billetter til konserten.

p>

Ibsenhusets øvrige konsertprogram.

Rohey spiller i Kristiansand 29. november, i Volda 30. november og i Bergen 1. desember.

The Northern Belle og Hollow Hearts: Mono, Oslo, 30. november

Die With Your Boots On og Mono presenterer en kveld med kvalitetscountry når finfine The Northern Belle og Hollow Hearts er klare for konsert sammen i Oslo på torsdag. Tromsø-bandet Hollow Hearts spiller sin aller første konsert sørpå og slipper dessuten ny singel på fredag.

Etter Oslo-konserten feirer de singelslippet på Antikvariatet i Trondheim på lørdag og på Blårock Café i Tromsø på søndag.

KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Mono her.

Ieatheartattacks og Kambodsja: Last Train, Oslo, 30. november

Ieatheartattacks er klare for konsert på det de omtaler som favorittscenen sin i Oslo, Last Train. De er i gang med arbeidet med sin neste utgivelse, og det de får av inntekter denne kvelden vil gå til miks/master av den. I tillegg til at de som kommer «vil få evig cred:)», som det står på Facebook-arrangementet.

Bandet, som har navn etter en Blood Brothers-låt, ble ifølge dem selv formet av norsk hardcore anno 2000 med band som JR Ewing, Snöras, Kaospilot og The Spectacle.

Med seg har de drammenskvartetten Kambodsja, som burde være et trekkplaster i seg selv.

KJØP: Billetter i døra.

Last Trains kommende konserter.

Arif og Unge Ferrari: Oslo Spektrum, Oslo, 1. desember

Konserten med Arif og Unge Ferrari i hovedstadens storstue på fredag markerer avslutningen på deres fellesturné i Skandinavia.

De to artistene har imponert på hver sin kant med utgivelser og konsertopptredener de siste årene. Unge Ferrari debuterte med albumet Til Mine Venner i 2015 og har også fått velfortjent skryt for H.E.V.N.-prosjektet med Tomine Harket. Arif, på sin side, er aktuell med nytt prosjekt som ble sluppet i forrige uke – og har dessuten stått bak en av årets mest spilte norske låter i form av singelen Alene.

KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Oslo Spektrum Arena her. 

Imitating Aeroplanes + Spielbergs: Blå, Oslo, 2. desember

...og enda en dobbeltkonsert i Oslo! Team Me er historie, og frontmann Marius Drogsås Hagen har i stedet teamet opp med barndomskompisen og The Wombats-bassist Tord Øverland Knudsen i Imitating Aeroplanes. De slapp debutalbumet sitt, et sterkt et, for øvrig, i september.

Med seg på Blå på lørdag har de Spielbergs, som i år er nominert til GAFFA-prisen i kategorien årets nykommer – etter at de har gjort seg bemerket med sterke liveopptredener og singler i løpet av året (for eksempel allerede i februar da vi trakk dem frem som et av høydepunktene på Trondheim Calling).

KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Blå her.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE