Nyhet

Julie Bergan vinner sin første musikkpris

Tirsdag kveld gikk utdelingen av Musikkforleggerprisen av stabelen på Sentralen i Oslo.

Tirsdag kveld var det duket for Musikkforleggerprisen på Sentralen i Oslo. Prisen hedrer norske komponister, låtskrivere og forlag for sitt arbeid og resultater i året som gikk.

Det ble delt ut priser i seks kategorier; tre for populærmusikk og tre for klassisk/samtidsmusikk.

Årets gjennombrudd


I kategoriene for populærmusikk trakk Julie Bergan (bildet) det lengste strået og fikk prisen for årets gjennombrudd - mye takket være denne ultrafengende Arigato som herjet hitlistene store deler av 2016.

LES MER: Her er vinnerne av Spellemannprisen.

— Wow, nå ble jeg satt ut, dette er jo min første musikkpris! Jeg er ekstremt overrasket og takknemlig. Spesielt tusen takk til Warner og Chappell Music som gir meg muligheten til å drive med dette som jeg elsker, kommenterte Bergan etter å ha blitt tildelt prisen.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Kristian Kristensen vant prisen for årets populærmusikalske verk for låta Kan Du Lære Mæ?, en pris han deler med samarbeidspartnerne Magnus Bertelsen og Jesper Borgen.


Sistnevnte vant også prisen i kategorien årets opphaver.

En imponerende bredde

Juryen, bestående av Sveinung Rindal, Adiele Krüger Arukwe og Audun Molde, begrunnet sitt valg av Borgen som vinner av prisen på følgende vis:


"Jesper Borgen viser imponerende bredde i låtmateriale og valg av samarbeidspartnere, hvor ulike uttrykksformer behandles med respekt og nysgjerrighet. Han viser øye og øre for å skape musikk som treffer et bredt publikum, uavhengig av sjanger. Han viser faglig kunnskap og behersker håndverket, og leter etter kvalitet på artistens og musikkens egne premisser. Han jobber på en måte som har tråder tilbake til mange «hitfabrikker» i pophistorien. Borgen vant samme pris for to år siden, men utviklingen i hans karriere og hans produksjon er så betydelig at han peker seg klart ut som vinner også i 2017."

LES MER: Astrid S med ny og frekk musikkvideo.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I de tre siste kategoriene innenfor klassisk/samtidsmusikk var det Bjørn Kruse (årets verk), Øyvind Moe (årets gjennombrudd) og Marcus Paus (årets opphaver) som ble mottakere av den heder og ære prisene innebærer.


Det er Musikkforleggerne som står bak prisutdelingen, som for første gang fant sted på Sentralen i Oslo - samme arena som har vært vertskap for både P3 Gull og Spellemannprisen det siste halve året.


ANNONCE