Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Kvelertak, Dunderhonning og Thomas Dybdahl er blant GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Ny uke, nye konserter – og nytt GAFFA!

Vi har hatt noen endringer i driften her i GAFFA Norge de siste ukene, men vi er nå endelig tilbake, og vi gleder oss til å dra ut og dekke konserter igjen.

Denne uka skjer det mye spennende på norske konsertscener. Kvelertak (bildet) tar for eksempel turen opp til Nord-Norge, Dunderhonning spiller releasekonsert i Oslo og John Olav Nilsen & Nordsjøen avslutter sin aller første turné med flere konserter på Parkteatret.


Her er noen av konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Dunderhonning: John Dee, Oslo, 23. mars


Gitarfokuserte Dunderhonning, som "revolusjonerte" det å spille gitarfokusert indierock med nordlandsdialekt i 2007, er tilbake med ny plate der de har beveget deg fra den mer Sonic Youth-/Dinosaur Jr.-pregede sounden til synther og klang. Bandet er ifølge Kristoffer Unstad i Kråkesølv (ifølge rykter) grunnen til at Kråkesølv ble slik som Kråkesølv ble.

Nå er Dunderhonning klare for releasekonsert i Oslo.

Varm opp til den med denne nye låten her:

John Olav Nilsen & Nordsjøen: Parkteatret, Oslo, 23. og 24. mars 


Det var i november i fjor at John Olav Nilsen annonserte at han var klar for å gjøre comeback i ny konstellasjon, som John Olav Nilsen & Nordsjøen. Nå har konstellasjonen sluppet debutalbumet og vært på norgesturné, som nå skal avsluttes med flere konserter på Parkteatret denne uka.


”Ein ting skal seiast – Nilsen & Nordsjøen opplevast meir sjølvsikre, meir komfortable og meir heime på denne plata, då lydbileta og det musikalske landskapet Nordsjøen utstråler er både kraftigare og på mange måtar betre enn det førre prosjektet”, skrev blant annet vår anmelder om det nye albumet.

Les hele anmeldelsen her.


Karin Krog & Scott Hamilton: Cosmopolite, Oslo, 23. mars 

Gjennom sin lange karriere har Karin Krog samarbeidet med flere av jazzens store saksofonister, som Dexter Gordon, Waren Marsh og Archie Shepp. Denne gangen har hun gått sammen med den amerikanske saksofonisten Scott Hamilton, nåtidens kanskje fremste tenorsaksofonist innen klassisk jazz, om å gjøre en CD-innspilling og en konsertserie basert på Billie Holidays repertoar.

På torsdag står de på scenen sammen på Cosmopolite i Oslo.

Mayflower Madame: Mono, Oslo, 24. mars


Liker du lyden av 80-talls-goth, disharmoni og drømmende lydbilder, bør du kjenne din besøkelsestid når USA-klare Mayflower Madame fra Oslo spiller på Mono denne uka. Mayflower Madame er shoegaze/post-punk for fans av The Jesus & Mary Chain og Bauhaus, og bandets debutalbum har blitt hyllet i norsk og utenlandsk presse.


"Albumet er fra start til slutt en bølge av klaustrofobisk stemning med en rikelig tyngde", skrev blant annet vår anmelder om debuten. Les hele anmeldelsen her.

Denne uka spiller de seg klare for en svipptur til Trump Nation. Kom og ønsk dem lykke til. 


Thomas Dybdahl: Gregers, Hamar 24. mars

Thomas Dybdahl har endelig sluppet nytt album, fire år etter det forrige, What’s Left Is Forever. Det nye albumet har fått tittelen The Great Plains, og denne gangen har han jobbet med produsent Kåre Vestrheim og låtskrivere som Ingrid Helene Håvik (Highasakite) og Øystein Greni (Bigbang).

Les vårt intervju med ham her, om det nye albumet, om e-poster som aldri ble sendt og tulle-feiden med Bjørn Eidsvåg, mens du forbereder deg til konsert.


Thomas Dybdahl spiller på Sentrum Scene i Oslo dagen etter, 25. mars.

Kvelertak: Sinus, Bodø, 26. mars


Kongene av det harde og på samme tid melodiøse pakker sammen stridsøksene sine i de mørke fjordene på Vestlandet for å erobre det kalde nord. Med en solid og en i økende grad mer tilgjengelig backkatalog i ryggen bør enhver fan av musikk som befinner seg mellom Kirkenes og Mo i Rana ta turen.

Fjorårets album, Nattesferd, fikk fem av seks stjerner her i GAFFA.

Les anmeldelsen vår her.


Kvelertak spiller også på Driv i Tromsø denne uka.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE