Nyhet

Bryter med sine akustiske røtter til fordel for et mer kommersielt uttrykk

Frida Amundsen er klar med sin andre singel under aliaset CAL.

Piano og kassegitar byttes ut med spenstige produksjoner og urbane beats for Frida Amundsen.

Frida Amundsen (bildet) er ingen nykommer. Hun har rukket å gi ut to studioalbum, samt en rekke singler, under eget navn.

Nå skifter hun stil og går under aliaset CAL.


LES OGSÅ: Det nye prosjektet til Lykke Li bekreftet til norsk festival.

CAL representerer et brudd med Amundsens akustiske røtter. Den første singelen under kom tidligere i år - i dag følger hun opp Paranoid med låta Fragile.

— Alt handler om selve låten, ikke innpakningen


— Singer/songwriter-stilen kommer alltid til å være som et hjem for meg. Men det var ikke før etter jeg begynte å fokusere på å skrive til andre artister at jeg oppdaget at det er et hav av muligheter og at man ikke trenger å gjøre et sound hele tiden. Alt handler om selve låten, ikke innpakningen. Horisonten min har utvidet seg og jeg har fått utviklet meg ved å jobbe med utrolig mange flinke og forskjellige folk i forskjellige stilarter, sier Amundsen til GAFFA.

Hvorfor har du valgt å skifte navn på prosjektet?

— Da de to siste årene har vært fylt av nye erfaringer og opplevelser innen musikk føltes det naturlig å skifte navn og frigjøre seg fra å måtte følge opp i en viss stil.


Fragile blir hovedsingelen fra Amundsens kommende EP.

Hør låta her:


I årene som har gått siden hennes siste album-utgivelse har Frida Amundsen brukt all sin tid i studioer verden over, fra Australia til Los Angeles. Tiden har hun brukt til å utvikle seg som låtskriver i samarbeid med folk som Ritual og Coucheron, mens hun har skrevet låter for og med alle fra Sandra Lyng til CLMD.

LES OGSÅ: Tidligere Team Me-medlem med ny musikkvideo.

Den kommende EP-en er mikset av Ole Torjus fra Rytmeklubben, som også har bidratt som låtskriver på utgivelsen.


ANNONCE