Nyhet

Stilrent comeback fra tidligere Idol-deltaker

Har halvannet år pause gjort godt eller vondt?

Har halvannet år pause gjort godt eller vondt?

Norsk-nederlandske Chinook Larmers (bildet) er ikke et helt ukjent navn for de fleste. De som har en elsk for Idol husker nok at hun gjorde en mer enn god nok figur i talentkonkurransen tilbake i 2014. Hun slapp singelen Go Home under konkurransen, og fulgte i 2015 opp med den sårbare elektroballaden Dancing In Flames, produsert av Filip Kollsete (Loveless) og Nora Collective sin in-houseprodusent Axxe.

Men så sa det stopp. Hun trakk seg tilbake fra rampelyset. Nå halvannet år etter forrige slipp, er 19-åringen endelig klar for å gi ut ny musikk. Resultatet av ventingen har blitt til singelen Your Eyes, som er en mørk poplåt med dagsaktuell produksjon fra Duoen Kastel. Låten er hun selv veldig stolt av.


LES OGSÅ: KRONIKK: Musikkanmeldere er ikke objektive.

— Jeg har gled-gruet meg til denne dagen så lenge! Your Eyes er ganske straight-forward tekstmessig, men jeg er åpen for at alle skal få tolke låten på sin egen måte, sier hun.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Hva betyr låten for deg personlig?


— Det jeg syns er aller viktigst musikkmessig, er at jeg får andre til å kjenne på akkurat det jeg kjenner. Om det er i gjennom det musikalske eller handlingen i teksten, da er jeg fornøyd, legger hun til.


Popballader og mørke tekster

Det er ingen hemmelighet at Norge gjør det utrolig godt blant kvinnelige popartister i disse dager. Navn som Sigrid, Astrid S, Julie Bergan og Aurora er bare noen av artistene som gjør stor karriere i disse dager, både her til lands og internasjonalt.

LES OGSÅ: Maktdemonstrasjon innen norsk pop.


Norske artister gjør det meget godt om dagen. Hva tror du skiller deg ut fra andre norske singer/songwritere?

— Norge gjør det veldig bra om dagen, og det gjør meg veldig stolt faktisk! Jeg har min egen sound, så det tror jeg vil skille meg ut, sier hun.

På hvilken måte?


— Jeg liker å skrive ganske mørke tekster, så det blir ofte ballader mikset med pop-elementer. Jeg synes også det er viktig at artisten står for det han eller hun synger om, legger hun til.

— Musikken ga meg noe spesielt

På spørsmål om hvilken annen vei Chinook ville ha tatt om hun ikke skulle deltatt i Idol, hadde det enten vært å prøve konkurransen The Voice i enten USA eller Storbritannia. For noen er kanskje det veien å gå med tanke på hvordan musikkscenen er der du kommer fra.


— Musikkmiljøet hjemme er ikke mye å skryte av. Det viktigste for meg ble at det var mulig i det hele tatt og ta pianotimer, sangtimer og spille i band. Jeg er mine lærere evig takknemlig, forteller hun.

Før hun legger til:

— Jeg har inspirert meg selv mest til å holde på med musikk. Jeg startet med gitar og ga aldri opp når jeg ikke fikk det til, for musikken ga meg noe spesielt - som gjorde at jeg fortsatte. Nå kan jeg ikke tenke meg å holde på med noe annet enn musikk, sier hun videre.


LES OGSÅ: Skam-skuespiller ute med ny singel.

Til slutt. Hva er planene for resten av året?

— Akkurat nå gleder jeg meg til å se hvordan det går med Your Eyes, det blir utrolig spennende. Ellers blir det bare å stå på videre og jobbe med musikken. Kanskje sette fokus på en EP mot slutten av året. Utenom det skal jeg på Roskilde med venner, ikke for å opptre, men for å se store idoler live, avslutter hun.


ANNONCE