Nyhet

Sørkoreansk boyband slo Justin, Selena og Ariana

Det sørkoreanske boybandet BTS skrev seg inn i musikkhistorien søndag kveld – da de som første såkalte K-popgruppe vant en Billboard-pris.

Det sørkoreanske boybandet BTS skrev seg inn i musikkhistorien søndag kveld – da de som første såkalte K-popgruppe vant en Billboard-pris.

BTS er en guttegruppe bestående av Rap Monster, Jin, Suga, J-Hope, V, Jimin og Jungkook. De er uhyre sterke på sosiale medier, og det var nettopp prisen for Top Social Artist som vanket på dem – foran nominerte stornavn som Justin Bieber, Selena Gomez, Ariana Grande og Shawn Mendes.

LES OGSÅ: Britisk presse hyller det norske talentet: «En kommende stjerne».

– Vi kan fremdeles ikke tro at vi står her, på denne scenen på Billboard Music Awards, sa Rap Monster (22) i BTS, som sa han «følte seg beæret» over å være i kategorien sammen med artistene som bandet selv er beundrere av.

K-Pop er betegnelsen på sørkoreansk popmusikk, ofte med stor vekt på det audiovisuelle, og med medlemmer trent fra ung alder. Nå er det også blitt stor eksportindustri – og BTS ble stemt fram til Billboard-pris av fansen på sosiale medier og på Billboards-hjemmeside.

LES OGSÅ: Hyller sin avdøde bandkollega.

Ifølge CNN skal hashtagen #BTSBBMAS ha blitt brukt mer enn 300 millioner ganger.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Med prisseieren følger de sju ungguttene i sporene etter landsmannen Psy, som ble første sørkoreanske soloartist til å vinne Billboard-pris i 2014 for Gangnam Style.

– BTS var en av de første gruppene som fullt ut omfavnet sosiale medier, og åpner seg fullstendig for fansen, sier Flowsion Shekar, sjef for innholdsplattformen Koreaboo, som spesialiserer seg på K-pop og når ut til 50 millioner.

LES OGSÅ: Roger Waters fornærmet Trump på det groveste. 

Septetten debuterte i 2013 med sin blanding av hiphop, elektronika og rock, topper for tiden Billboards Social 50-liste, og er ute på en utsolgt verdensturné der neste stopp ifølge CNN er Australia og Japan.

(©NTB)

ANNONCE