Nyhet

Bevilger støtte til 300 konserter i Norden

Konsertsteder i Oslo, Bergen og Nordland er blant arrangørene som har fått støtte fra Nordisk Kulturfond de kommende tre årene.

Konsertsteder i Oslo, Bergen og Nordland er blant arrangørene som har fått støtte fra Nordisk Kulturfond de kommende tre årene.

Nordisk Kulturfond har i dag sendt ut en pressemelding på at 4.1 millioner danske kroner er bevilget til 46 konsertarrangører i Norden. Støtten skal gå til hele 300 konserter de neste tre årene.

LES OGSÅ: Sigrid på Østre i Bergen.


Blant de norske scenene og arrangørene som har fått støtte finner vi Ilk / Blowout (København og Oslo) som har fått støtte på ti konserter med 148.000 DKK, Radar / Østre / Ekko (Århus og Bergen) som har fått støtte til 18 konserter på 151.000 DKK og Márkomeannu i Nordland som har fått bevilget 124.000 DKK til åtte konserter.

— Vi er utrolig glade for at puls-søkerne har gjort det mulig for oss å lage en utvelgelse som omfavner hele feltet. Med utvelgelsen av hele 46 konsertarrangører støtter vi både foreninger og kommersielle aktører og et mangfold innenfor sjangere, kjønn og alder - og det med stor geografisk spredning, som gjør at utrolig mange får muligheten til å oppleve nordiske artister som de ellers ikke ville fått sett, sier direktør i Nordisk Kulturfond Benny Marcel.

Han fortsetter:


— De 46 arrangørene har alle levert et bud på et musikkprogram av høy kvalitet, og vi håper at de med puls-konsertene kan være med på å bryte grenser og åpne nye dører for både artister og publikum.

LES OGSÅ: Ny festival i Oslo.

Puls-programmet for nordisk livemusikk har ifølge pressemeldingen fått god støtte fra de nordiske landene og kulturministrene, og opp mot 40% av bevilgningene i 2017 er finansiert av Nordisk Ministerråd for Kultur, Statens Kunstfond i Danmark, Music Foundation Finland samt Undervisnings- og kulturministeriet i Finland.


ANNONCE