Nyhet

Misbrukt av russiske hackere

Russiske hackere skal ha gjort bruk av Instagram-kontoen til Britney Spears til å kommunisere med, avslører et slovakisk datasikkerhetsfirma, ESET.

Russiske hackere skal ha gjort bruk av Instagram-kontoen til Britney Spears til å kommunisere med, avslører et slovakisk datasikkerhetsfirma, ESET.

Meldingen – med litt ymse hashtager og et feilstavet budskap om «make loved to her, uupss» – kunne lett blitt tatt for spam, der det var gjemt blant de over 7.000 svarene i kommentarseksjonen til et lettkledd bilde popstjernen la ut tidligere i år.

Det skriver Rolling Stone , og fastslår at meldingen egentlig var en kodet, hemmelig instruks til ondsinnet skadevare. Meldingen er siden slettet fra kommentarfeltet.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Sikkerhetsfirmaet tror bruken av Britneys Instagram-post var en test, og hevder at det er den russisktalende trusselaktøren kalt Turla som står bak.


Ifølge Digi.no ble Turla nylig knyttet til flere cyberinnbrudd som rammet amerikanske myndigheter på slutten av 1990-tallet. I senere år har Turla-gruppen særlig gått etter regjeringer, offisielle personer og diplomater, skriver WeLiveSecurity – som finner det interessant at de nå tar i bruk sosiale medier, noe som gjør det vanskelig for sikkerhetsekspertene.

LES OGSÅ: Julie Bergan samarbeider med Philly-rapper.

Representantet for Britney Spears, som har 16.9 millioner følgere på Instagram, har foreløpig ikke kommentert avsløringen.


(©NTB)

ANNONCE