Nyhet

Bruce Springsteen får norsk pris

Den amerikanske rockemusikeren Bruce Springsteen tildeles Bjørnstjerne Bjørnson-prisen 2017.

Den amerikanske rockemusikeren Bruce Springsteen tildeles Bjørnstjerne Bjørnson-prisen 2017.

Springsteen har vært aktivist og bidratt til omfattende pengeinnsamlinger til trengende og vært til trøst for dem som har vært rammet av naturkatastrofer, urettferdighet og fengsling, heter det i Bjørnstjerne Bjørnson-akademiets begrunnelse for prisen.

LES OGSÅ: Gjenforening for The Smashing Pumpkins?


Videre heter det at han har skrevet sanger om skjebnen til dem som har mistet sitt fotfeste under utviklingen av det moderne USA, og at han i ord og toner har forsøkt å beskrive effekten av 11. september 2001.

— Bruce Springsteen er en kunstner som bruker sin posisjon til å forsvare dem som trenger det. Han påpeker urettferdighet og oppmuntrer når det er mulig, sier president for Bjørnstjerne Bjørnson-akademiet, Kristenn Einarsson, i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Tidligere vinnere av prisen er Edward Snowden, forfatterne Yasar Kemal og Adonis og den norske journalisten Kristin Solberg.

LES OGSÅ: Ny musikkvideo fra det norgesaktuelle indierockbandet.


For første gang skal prisen deles ut på Aulestad i Gausdal. Eiendommen, som i dag er museum, var Bjørnstjerne Bjørnsons hjem og huset han og familien fra 1875 til 1910.

Forventer ikke at Springsteen kommer til Norge

Utdelingen skjer 3. september, men leder for Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet, og administrerende direktør i Den norske Forleggerforening, Kristenn Einarsson, sier til NTB at de ikke forventer at Springsteen kommer.


— Vi vet han har et travelt program, også i september, med mange konserter. Så det får vi bare se på. Men det hadde jo vært en stor bonus om han kom, sier han.

(©NTB)

ANNONCE