Nyhet

Can-trommeslager Jaki Liebezeit er død

Trommeslageren var med på å starte det ikoniske krautrockbandet.

Trommeslageren Jaki Liebezeit (bildet) er død, 78 år gammel. Han var med på å starte det ikoniske krautrockbandet Can. Han døde søndag av lungebetennelse. Det bekrefter bandet på deres offisielle Facebook-side:

"Det er med stor sorg at vi må annonsere at Jaki døde denne morgen av en plutselig lungebetennelse. Han sovnet stille inn med sine nærmeste rundt seg. Vi vil savne ham enormt".

Selv om han var mest kjent for å være trommeslager i det tyske krautrockbandet, var noen av hans første innspillinger som medlem av Manfred Schoofs band på slutten av 60-tallet. Han spilte også på Brian Enos Before And After Science og på soloplater av Neu!s Michael Rother. I senere tid har han også samarbeidet med Depeche Mode og The Eurythmics.


Can ble dannet i Köln i 1968 og bestod av Irmin Schmidt på keyboard, Holger Czukay på bass, Michael Karoli på gitar og Jaki Liebezeit på trommer. De debuterte i 1969 med albumet Monster Movie, som hadde amerikaneren Malcolm Mooney på vokal. Amerikaneren ble avløst av japanske Damo Suzuki, som sammen med tyskerne slapp den klassiske trilogien Tago Mago (1971), Ege Bamyasi (1972) og Future Days (1973). Bandet ble raskt en av de mest karakteristiske eksponentene for undersjangeren krautrock.

Bandet ble oppløst i 1979 og slapp samme året albumet Can. De ble gjenforent flere ganger senere, senest i 1999, og slapp ett album til, Rite Time, i 1989.

Liebezeit spilte musikk, både live og i studio, gjennom hele livet. I april skulle han gjenforenes med Irmin Schmidt og Malcolm Mooney for en konsert som de har kalt ”The Can Project”.


Hør Liebezeits karakteristiske spill på Vitamin C fra 1972:

ANNONCE