Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Dagny, José González og M.O.P. er blant denne ukas sterkeste live-anbefalinger fra GAFFA-redaksjonen.

Da er vi allerede inne i uke 6 av året 2017, og denne uka er det også en hel del som skjer på norske konsertscener.

Etter en deilig langhelg i Trondheim på Trondheim Calling er vi klare for en ny ”vanlig” musikkuke.

Svenske José González besøker hovedstaden med et eksperimentelt kammerorkester, hiphop-duoen Rae Sremmurd besøker Norge igjen, mens Trømsø-artisten Dagny (bildet) skal til Bergen, Stavanger, Haugesund og Hamar.


Her er noen av konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

José González: Rockefeller, Oslo, 6. februar


I 2011 dro José González ut på en kritikerrost europaturné med det eksperimentelle kammerorkesteret The String Theory, og nå når det endelig er klart for runde to av samarbeidet, kommer de heldigvis til Norge også. I kveld spiller de på Rockefeller i Oslo.

González spilte sist i hovedstaden da han gjestet Piknik i Parken i forfjor. Den gang ble han omtalt som "svensken som gjorde publikum musestille".

Det blir spennende å se om han får til lignende tilstander denne gangen.

Dagny: Lille Ole Bull, Bergen, 8. februar 


”Eit skummelt fengjande og funky herremåltid som ein ikkje blir mett på med det første”, skrev blant annet vår anmelder om EP-en Ultraviolet som Dagny slapp i fjor. Med singler som Backbeat har hun overbevist stort, og nå er hun endelig klar for en liten norgesturné, etter at hun måtte avlyse resten av turneen i fjor høst.


Den første konserten med Tromsø-jenta i Norge denne gangen er i Bergen på onsdag.

Dagny spiller på Tou Scene i Stavanger dagen etter, på Høvleriet i Haugesund 10. februar, samt på Hamar i Hamar Kulturhus 11. februar.


M.O.P.: Blå, Oslo, 9. februar 

M.O.P., den beinharde Brooklyn-duoen bestående av Lil' Fame og Billy Danze, tar med seg en ryggsekk full av hits, som Ante Up og Cold As Ice, når de kommer tilbake til Norge denne uka. Det blir etter sigende feststemning på Blå midt i uka, når de inntar scenen på torsdag.

Ikke dumt å snikstarte helgen tidlig med M.O.P., skulle man tro?

Cosmonauts: Revolver, Oslo, 10. februar


Cosmonauts er unggutter fra den amerikanske vestkysten som har en forkjærlighet for lo-fi-psykedelia/-kraut. Bandet har spilt med storheter som Pixies, Slowdive og Belle and Sebastian, og alt ligger til rette for en deilig konsert på Revolver på fredag.


Det vil ikke være overraskende om kjellerkonserten med Cosmonauts vil gå inn i rekken av legendariske Revolver-konserter.

Rae Sremmurd: Rockefeller, Oslo, 10. februar


Det ble en særdeles minneverdig konsert da hiphop-duoen Rae Sremmurd spilte på Rockefeller vinteren 2015, og etter at de slapp albumet Sremmlife 2 i fjor, er det mange som har håpet på et nytt live-gjensyn med duoen i Norge.

Denne uka skjer det! På fredag returnerer Mississippi-brødrene, Swae Lee og Slim Jimmy, til den samme scenen.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE