Nyhet

Vil ikke bruke transpersoner «som markedsførings-verktøy»

GAFFA.no - alt om musikk.

Rihanna er klar i talen på hvorfor hun ikke bevisst bruker transpersoner til å markedsføre kosmetikkmerket sitt.

Det var en fan med brukernavnet Savage som spurte Rihanna (bildet) i en privat Twitter-melding om hun hadde vurdert å bruke en transkvinne til å fronte Fenty Beauty-produktene. Deretter tok han skjermdump av svarene hennes og la ut, melder BBC.

— Jeg har hatt gleden av å jobbe med mange talentfulle transkvinner opp gjennom årene. Men jeg går ikke rundt og gjør trans-castinger. Jeg respekterer alle kvinner. Om de er trans eller ikke har jeg ikke noe med. Det er personlig, og noen transkvinner er mer komfortable med å være åpen om det enn andre, og det må jeg som kvinne respektere. Jeg synes ikke det er rettferdig at en transkvinne, eller en transmann for den saks skyld, skal bli brukt som et beleilig markedsføringsverktøy! lød svaret fra Rihanna.


LES OGSÅ: Nye krefter vil redde Norwegian Wood.

Som føyde til at hennes kritikk også gjelder selskaper som hyrer modeller fra minoritetsgrupper som en «symbolsk» handling:

— Altfor ofte ser jeg selskaper som gjør dette med transkvinner så vel som med svarte kvinner. I reklamekampanjer er det alltid den ene plassen for den symbolske «vi ser skikkelig mangfoldige ut»-kvinnen eller mannen. Det er trist, lød det fra Rihanna.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Nå hylles hun av fansen for sine formuleringer.


«Flott av Rihanna å ikke ville utnytte transkvinner av markedsføringsgrunner», skriver Twitter-brukeren Heart Shaker, mens Anonymouse1414 fastslo: «Som transkvinne har jeg stor beundring og respekt for Rihanna. Hun formulerte dette så respektfullt og vennlig».

LES OGSÅ: Trondheim Calling med seks nye navn på plakaten.

(©NTB)


ANNONCE