Nyhet

Lorde avlyser omstridt konsert i Israel

GAFFA.no - alt om musikk.

Popartisten Lorde avlyser en planlagt konsert i Tel Aviv etter press fra flere hold.

For noen dager siden ble det kjent at Lorde vurderte å avlyse den planlagte konserten i Israel neste år, etter at mange, deriblant fans, hadde reagert på at hun annonserte konsert der.

Mandag melder israelske medier at den lokale arrangøren har sendt ut en uttalelse fra Lorde der hun bekrefter at hun nå kansellerer.


LES OGSÅ: Disse artistene ble totalslaktet i 2017.

— Hei. Så, når det gjelder showet i Israel – jeg har fått utallige meldinger og brev og har diskutert med folk med mange ulike synspunkter, og jeg tror den rette avgjørelsen er å avlyse showet, heter det i uttalelsen, som ble lagt ut på Twitter av en journalist i Jerusalem Post.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Jeg er stolt av å være en opplyst ung borger, og jeg leste mye og oppsøkte ulike meninger før jeg bestemte meg for å holde en konsert i Tel Aviv, men jeg er ikke for stolt til å innrømme at jeg valgte feil her, skriver Lorde. Artisten har fått kritikk siden hun kunngjorde planene om å avslutte turneringen sin i Tel Aviv.


LES OGSÅ: «Bare én ting gjør at utgivelsen ikke får full pott».


Jødiske Justine Sachs og palestinske nadia Abu-Shanab – begge fra New Zealand – har skrevet et åpent brev der de sier at «å spille i Tel Aviv vil sees på som støtte til den israelske regjeringens politikk, selv om du ikke kommenterer den politiske situasjonen». Selv de beste intensjoner og den beste musikken, kan ikke hindre den effekten, skriver de to kvinnene.

(©NTB)

ANNONCE