Nyhet

Lorde går ut av komfortsonen med seks(!) nye musikkvideoer

GAFFA.no. - alt om musikk.

Lorde, i samarbeid med Vevo, har produsert seks nye musikkvideoer til et utvalg av låtene fra hennes nye album Melodrama.

De utvalgte låtene; Writer In The Dark, Supercut, Sober, The Louvre, Homemade Dynamite og Hard Feelings/Loveless ble plukket fra hverandre og fremført på ulike måter med innslag og variasjon av et piano alene, a capella med backup-vokalister og en kasettspiller, samt blåseinstrumenter og strenginstrumenter.

LES OGSÅ: Facebook og Spotify kaster ut høyreekstreme.


I en egen video forklarer Lorde hvorfor hun valgte å gå ut av komfortsonen og strippe ned noen av sangene for Vevo; «I don’t really do, like, acoustic sessions or anything, but with this record, it had roots in acoustic instruments, in live musicianship.»

«The songs deserved to be pulled apart in a lot of ways.»

Artikkelen fortsetter under videoen.


Med akustiske versjoner deler hun en nærhet og personlighet til sangene hennes, noe som hun tidligere i år har uttalt i et intervju med GAFFA, er litt spesielt.

— Det er interessant. Og rart for mye av de tingene jeg synger om kunne jeg bare så vidt si til meg selv.


LES OGSÅ: Popstjernen med superkrefter.

De nye musikkvideoene ble spilt inn i, og på taket av, samme studio der deler av albumproduksjonen ble gjennomført; Electric Lady Sound Studios i New York West Village. Jack Antonoff, kjent som vokalisten i Bleachers, samt medforfatter og produsent av Melodrama, bidrar som pianist i den akustiske versjonen av Writer In The Dark.

Lorde kommer til Norge til høsten med konsert 18. oktober på Sentrum Scene i Oslo og 19. oktober under UKA i Trondheim.


ANNONCE