Nyhet

Roskilde Festival med årets siste artistslipp og komplett spilleplan

Gigantisk hiphop-navn i det som etter alt å dømme blir det siste slippet fra den danske festivalen.

Gigantisk hiphop-navn i det som etter alt å dømme blir årets siste slipp fra den danske festivalen.

Tidligere denne måneden offentliggjorde Roskilde Festival årets plakat - med 77 nye navn på programmet inkludert The XX, Future Islands, Halsey, Icona Pop, Nicolas Jaar og The Jesus & Mary Chain.

Nå kommer den danske festivalen med et par siste tilføyelser i form av hiphop-legenden Nas, Freddie Gibbs, Young M.A., Cult Of Luna og Trap Them.

— Vi er veldig glad for å kunne føye til den legendariske rapperen Nas til programmet. Han er kjent hos både de eldre publikummerne og den nye generasjonen som har oppdaget ham gjennom Skam. Han er snart klar med et nytt album, så vi får nok oppleve både nytt materiale og kjente hits, sier festivalens programsjef Anders Wahrén.

LES OGSÅ: Roskilde Festival med genialt svar til kritisk billettkjøper.

I tillegg til Nas er også hiphop-gruppa A Tribe Called Quest et av festivalens hovednavn - sammen med blant andre Foo Fighters, The Weeknd, Blink-182, Arcade Fire, Solange og allerede nevnte The XX.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Spilleplanen til festivalen, som også ble offentliggjort i dag, finner du her.

— Når vi skal sammen et program med 179 artister, blir det som å legge et enormt puslespill. Nå gleder vi oss til at fansen skal få mulighet til å utforske og oppleve dette om mindre enn to måneder, avslutter Wahrén.

Flere norske navn

Flere norske artister blir også å se på sommerens festival, blant andre Ary, som ble kåret til årets norske nykommer av GAFFAs lesere tidligere i år, Sigrid, Jenny Hval, Blood Command, Nils Bech, Cashmere Cat, Snow Boyz, Pom Poko og SIBIIR.

— Roskilde har alltid vært en av de store mytene for meg. Jeg husker da vennene mine pleide å komme hjem fra festivalen og sove i en uke etterpå. De snakket om at det var som å komme inn i et alternativt univers hvor ingen sover og alle fargene er litt sterkere. Jeg gleder meg veldig til å endelig få se hva de mente, og til å være en del av en så sagnomsust festival, uttalte Ary til GAFFA da plakaten ble sluppet tidligere denne måneden.

LES OGSÅ: Hun er årets norske nykommer.

Roskilde Festival arrangeres i dagene 24. juni - 1. juli. Billettsalget til den danske festivalen er allerede i gang, og du kan selvsagt sikre deg festivalpasset via GAFFA LIVE.

ANNONCE