Nyhet

PREMIERE: Visualiserer det oppslukende, angstfylte og den nostalgiske melankolien

Det psykedeliske postpunk-bandet Mayflower Madame har premiere på ny video i dag.

Det psykedeliske postpunk-bandet Mayflower Madame har premiere på ny video hos GAFFA Norge i dag.

Mayflower Madame (bildet) albumdebuterte med Observed In A Dream i fjor og fanget med det oppmersomheten til store internasjonale musikkpublikasjoner og mottok gode kritikker i både inn- og utland.

I slutten av forrige måned slapp bandet ny musikk igjen, i form av låten Drown, og i dag har videoen til singelen premiere her hos oss. Låten er den første smakebiten fra oppfølgeralbumet som ventes å se dagens lys i løpet av høsten 2017. Se videoen nederst i saken.


LES OGSÅ: «Et dronefylt rom av psykedelia».

Drown er den første låten vi slipper siden debutalbumet Observed In A Dream kom ut for ganske nøyaktig ett år siden. Den er en fortsettelse og videreutvikling av sounden på debuten samtidig som den peker fremover mot vårt neste album og mot et lydbilde som er både støyete, melodisk, suggererende og svevende på samme tid. Sjangermessig kan vel låten kalles en balansert kombinasjon av psykedelia, shoegaze og postpunk. Videoen er regissert av Astrid Serck og visualiserer både lydbildets karakteristikker og den oppslukende, angstfylte og noe nostalgiske melankolien som skildres i teksten, forteller de.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Sven Santelmann


Da bandet slapp singelen i slutten av mars, gikk også startskuddet for deres første USA-turné, som besto av totalt tolv konserter i tolv ulike amerikanske byer.


— Vår nylig gjennomførte USA-turné er den lengste og mest intense turnéen vi har hatt til dags dato. Lange avstander og mye reisetid tæret på kreftene iblant, men alt gikk veldig bra, og vi kom hjem igjen med både mange nye venner, kontakter og tilhørere samt en overflod av kule opplevelser. Blant høydepunktene var New York, Portland, San Francisco og Los Angeles. Det frister definitivt med en gjentakelse når vi har et nytt album i bagasjen, forteller bandet.

Se videoen til Drown her:


LES OGSÅ: Regissøren bak flere legendariske musikkfilmer er død.

ANNONCE