Nyhet

Peter Bjorn And John har «SKAM»-feber

Vi har tatt en prat med de svenske indiefavorittene før morgendagens konsert i Oslo.

Det svenske indieorkesteret Peter Bjorn And John er endelig klare for Oslo igjen.

Bandet, som ble dannet i 1999, er nok aller mest kjent for superhiten Young Folks fra 2006, men har markert seg med en rekke andre indieperler, også, både før og siden. I disse dager er de aktuelle med deluxe-utgaven av albumet Breakin' Point fra 2016, som fulgte opp kritikerroste Gimme Some fra 2011.

I morgen gjester bandet John Dee i Oslo for en sjelden norgeskonsert.


Forventer alt og ingenting. Samtidig

Vi tok en prat med en tredjedel av den svenske trioen for å høre hva de tenker om konserten på John Dee, konserter generelt og om Oslo − og TV-serien «SKAM», selvsagt.

LES OGSÅ: GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter.


Hei, John. Hva kan publikum forvente av konserten i Oslo?

— 50% pop, 50% rock og 3 idioter. Vi har et slags felles Dr. Jekyll- og Mr. Hyde-gen som gjør at vi forvandles fra å være ganske forsiktige og grundige i studio til å bli uforutsigbare og gærne på scenen. Det blir ufokusert publikumskontakt, ufrivillig humor og urimelig bra.

Hva forventer dere?


— Alt og ingenting. Samtidig.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Foto: Press

Har dere noen spesielle rutiner før og etter konsert?

— Peter spiser ofte mat veldig kort tid før vi skal på scenen og angrer som oftest etterpå på at han gjorde det. Björn pleier å se på hockey eller tennis, og jeg pleier å gå litt rundt omkring og spre stress og rastløshet. Etter konserten pleier vi som regel å snakke om hvor dårlig lyd det var på scenen. Peter er best på å feste. Jeg er verst.


Hva har dere på rideren?

— Vin, øl og glutenfritt snacks. En gang skrev vi at vi ville ha Paul McCartney (fra The Beatles) sittende i en sofa i garderoben spillende på en saksofon, men det gikk tydeligvis ikke å få til det.

LES OGSÅ: Norske indiefavoritter slår seg sammen.


Håper på en dose ekte vennlighet − som i «SKAM»

Hvilke artister eller album lytter dere til i turnébussen om dagen?

— Noen fantastiske låter man kan høre på i bussen er Julia Holters Feel You, Marlenes Next To Me, Apples In Stereos Silver Chain eller Aphex Twins 2X202-ST5. I sommer hørte vi til og med veldig mye på Boomfunk MCs låt Freestyler rett før vi skulle spille. Å høre på den er som å ta 10 dextrosol. 


Har dere noen andre planer for Oslo-besøket enn å spille konsert?

— Som alle andre i Sverige, så har jag hatt «SKAM»-feber. Jeg synes det var så jævla fantastisk å se en TV-serie full av gode, molaske mennesker som hjelper hverandre og er bra kompiser. Jeg er så lei av å se amerikanske, kyniske rollekarakterer være slemme mot hverandre. Vi får håpe at «SKAM» trigger en bølge av ekte vennlighet og at vi får en dose av den når vi er i Oslo.


Konserten med Peter Bjorn And John er på John Dee fredag, 7. april.

KJØP: Billetter til konserten.

ANNONCE