Nyhet

Ny studie: Færre referanser til dop i hiphop enn i alle andre sjangere

...det er det oppsiktsvekkende resultatet av en ny studie.

...det er det oppsiktsvekkende resultatet av en ny studie.

Addictions.com har nylig gått gjennom data hentet fra nettstedet SongMeanings.com for å finne ut hvilken musikksjanger som har flest referanser til narkotika og dop i lyrikken, og resultatet er mildt sagt overraskende.

Hiphop har nemlig ifølge dem færre referanser enn alle andre sjangere der ute.


LES OGSÅ: Toppnavn kansellerer Øya-opptreden.

Ja, du leste riktig. Mindre enn i jazz, folk og i country-sjangeren som overraskende nok ligger på topp i undersøkelsen som kan leses i sin helhet her.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Gjennomsnittlig dukker referanser til ulovlige substanser opp 1.6 % av tiden i tekstene til countrymusikk. På samme tid er tallet for hiphop 1.3 %.


The Game, Eminem og Jay Z høyt oppe


Enkeltartister innenfor sjangeren trekkes likevel frem når det kommer til topplistene for spesifikke stoffer. The Game nevner for eksempel marihuana 125 ganger i sine låter, mens Cypress Hill følger rett bak med 124.

Eminem, Lil Wayne og Jay Z (bildet) er også høyt oppe på listene, men det er muligens country som sjanger bekymra foreldre bør advare barna mot i fremtiden!

LES OGSÅ: The War On Drugs med stor konsert i Norge.


Til slutt kan det nevnes at på listen over spesifikke heroin-referanser i tekster er det skandinavia-tungt med svenske Kent på en topplassering (34 referanser), norske Kaizers Orchestra (32) og den svenske singer-songwriteren Lars Winnerbäck (31).

Artikkelen fortsetter under videoen.


På denne lista må rapperen The Game se seg slått ettersom han kun har nevnt stoffet 22 ganger i sine tekster.

LES OGSÅ: Skuffer norske fans.

Du kan se resultatene fra hele studien her.


ANNONCE