Nyhet

Norske artister hyller Iggy Pop i anledning rockerens 70-årsdag

Den legendariske rockeren fyller rundt på fredag - og det feires med konsert på utestedet Mono i Oslo.

Jonas Skybakmoen og Michael Krohn er blant det bredspektrede artistknippet som samles på Mono fredag for å feire 70-årsdagen til James Newell Osterberg jr. – mer kjent som Iggy Pop.

Det blir alt fra nedstrippede versjoner til fullt band, med en rekke gjestevokalister og stor glede over å få feire 70-åringen Iggy Pop, heter det fra arrangørene på Oslo-klubben.

LES OGSÅ: «Iggy Pop med arven etter Berlin-årene inntakt».

Det er grunn til å feire artisten som opp gjennom årene er kalt alt fra punkens gudfar, mannen som oppfant stagediving og David Bowies skumle stebror, meldes det fra Mono. For helt fra slutten av 60-tallet har Iggy Pop inspirert artistkollegene.

— Helt fra Sex Pistols gjorde sin versjon av låta No Fun til Josh Homme fra Queens Of The Stone Age spilte inn album og dro på turné med Iggy Pop i fjor har man sett innvirkningen hans på rockehistorien. I tillegg var han i mange år David Bowies skumle og mørke kumpan, og de to laget en rekke album sammen, står det i pressemeldingen.

Selv er Iggy Pop fortsatt på landeveien, og spiller blant annet i Danmark til sommeren.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Artistlisten ser slik ut: Folsom Prison Brides, som består av Anette Gil (Seven) og Charlotte Jacobsen (Charlotte & The Co-Stars), skal spille noen av Iggys største hitlåter. Mark Steiner stiller solo, mens Stein Bjercke fronter det dobbeltoppkalte hyllestbandet Idiot Lust. Mattias Hellberg, fra Hellacopters og nå i bandene til Håkan Hellström og Janove, er klar for Mono-scenen med Iggy Pop-låter, sammen med The Stooges-hyllestbandet No Fun, Grand Café som stiller med Michael Krohn som gjestevokalist.

LES OGSÅ: Dette er årets mest eksklusive plateutgivelser.

Sist, men ikke minst, kommer Johndoe-vokalist og Stjernekamp-deltager Jonas Skybakmoen og skal både synge og være konferansier.

(©NTB)

ANNONCE