Nyhet

Kasabian får mye kritikk på grunn av den nye videoen til låta «You're In Love With A Psycho»

«Skadelig og skuffende», mener organisasjon for mental helse.

Det britiske bandet møter kraftig motbør etter lanseringen av en musikkvideo som trivialiserer mental helse.

Kasabian (bildet) slapp nylig singelen You're In Love With A Psycho. Den tilhørende musikkvideoen kom ut på torsdag, og inkluderer gjesteroller fra Noel Fielding («The Mighty Boosh») og Stephen Graham («This Is England» og «Taboo»).

Videoen møter nå kritikk i England.


LES OGSÅ: Stadionanthems med tidvis håpløse tekster.

Organisasjonen Time To Change jobber for å bryte stigmaet rundt psykiske problemer, og har ifølge NME gått hardt ut mot musikkvideoen som de karakteriserer som både «ubehjelpelig», «skadelig» og «skuffende».

Artikkelen fortsetter under videoen.

Gjennom et skriv på organisasjonens nettside går lederen Sue Baker ut med følgende melding til bandet:


«I og med at så mange musikere den siste tiden har snakket åpent om sine erfaringer rundt mentale helseproblemer, er det skuffende å se denne videoen. Bruken av ordet «psycho» i en sang akompagnert av en video som viser mennesker som later som om de er innlagt på psykiatrisk anstalt er ubehjelpelig, skadelig og skuffende når resten av samfunnet flytter seg bort fra denne triste og oppbrukte stereotypien.»


Kasabian har så langt ikke svart på kritikken fra organisasjonen - som også tilbyr seg å jobbe sammen med både bandet og musikkindustrien generelt for å «endre synet på utdaterte stereotypier».

LES OGSÅ: Produsentduoen annonserer sin første konsert i Norge.

ANNONCE